Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel eist levenslang raceverbod voor misdragende F1-'fans'

Sebastian Vettel is zeer duidelijk over wat er gedaan moet worden met Formule 1-toeschouwers die zich niet kunnen gedragen tijdens een raceweekend: een verbod om een Grand Prix bij te wonen, voor het leven.

Tijdens het raceweekend in Oostenrijk kwamen er meerdere meldingen voorbij over toeschouwers van de Grand Prix die zich misdroegen. De Formule 1-wereld is fel tegen het gedrag van de 'fans'. Ook de coureurs hebben hun zegje gedaan over de situatie en Sebastian Vettel is er heel duidelijk in: er moet een zero tolerance beleid zijn in de F1. Na afloop van de race spreekt hij zich fel uit tegen misdragende toeschouwers. "Verschrikkelijk, niet? Ik vind het goed dat dit soort dingen nu aan het licht komen, dat is een begin, maar het is verschrikkelijk. Wie deze mensen ook zijn, ze moeten zich schamen en ze moeten voor het leven verbannen worden van race-evenementen."

Vettel baalt van (dronken) F1-toeschouwers

Er is volgens de Aston Martin-coureur geen ruimte in de koningsklasse voor toeschouwers die te ver gaan. In Oostenrijk werd er onder meer gesproken over racistische uitlatingen en ongepast gedrag tegenover vrouwen. "Er moet een zero tolerance beleid zijn" aldus de viervoudig wereldkampioen. "Als mensen het hier leuk hebben en wat te veel drinken, dan is dat oké, maar het rechtvaardigt ongewenst gedrag niet, noch is het een excuus. We race as one , dus de fans zijn daar ook onderdeel van."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China