Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel kritisch op FIA: "Ik denk dat we geluk hebben gehad"

Sebastian Vettel kon er met zijn hoofd maar moeilijk bij dat de wedstrijdleiding de derde kwalificatiesessie niet eerder afvlagde. Over de boordradio had de Duitser voor de crash van Lando Norris al kenbaar gemaakt dat het niet te doen was op de kletsnatte baan.

Vettel Rain Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Al voordat Lando Norris zwaar crashte in de derde kwalificatiesessie voor de Grand Prix van België, opperde Sebastian Vettel al dat de sessie gestopt moest worden. Volgens de Aston Martin-coureur was er met de vele regen geen beginnen aan op het kletsnatte Spa-Francorchamps.

Er werd echter niet geluisterd, waardoor de coureurs 'gewoon' aan hun vliegende ronde op de natte baan moesten beginnen. Met een megaklapper van de McLaren dus als gevolg. Gelukkig liep het goed met hem af en stapte hij ogenschijnlijk ongedeerd uit zijn auto, maar volgens Vettel had het ook zomaar de verkeerde kant op kunnen gaan.

"Het is altijd makkelijk praten achteraf", zegt de viervoudig wereldkampioen tegen onder meer RacingNews365. "Maar het belangrijkste is dat we leren van wat er is gebeurd. De crash had een hele andere uitkomst kunnen hebben. Ik denk dat we geluk gehad hebben."

Zelf merkte Vettel tijdens zijn outlap al bovenaan Eau Rouge dat het veel te nat was om volle bak door te trappen. Dat gaf hij dan ook aan over de boordradio, maar tot zijn onvrede werd er niets mee gedaan.

"We geven als team feedback aan de wedstrijdleiding. Er zijn heel veel coureurs en teams, dus ook heel veel boordradio's", weet Vettel. "Je kan niet altijd naar iedereen luisteren, maar het was duidelijk dat de lichten niet op groen hadden moeten gaan."

Ook interessant:

Video: Dit zijn alle geheimen van het favoriete circuit van Verstappen

Het circuit de Spa-Francorchamps is iconisch. Elke coureur is bekend op het bochtige en heuvelachtige circuit in de Belgische Ardennen en van vele coureurs is het de favoriet. Zo ook van Max Verstappen, die daar geen geheim van maakt. Nergens anders geniet hij zo van de lay-out als in Spa.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"