Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Vettel: "Lekker geracet met Verstappen, ik wist dat hij ging komen"

Sebastian Vettel legde in de Grand Prix van China beslag op het laatste plekje op het podium. Hij spreekt na afloop van een 'goede, maar geen geweldige race', maar van het gevecht met Max Verstappen genoot hij volop.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het was na de vroegere pitstop van Max Verstappen ten opzichte van Sebastian Vettel dat de Nederlander pal achter de Duitser kwam te liggen. Verstappen plaatste zijn aanval met succes in de hairpin, maar de Ferrari-coureur kruiste terug, waarbij hij Verstappen even op de gras dwong.

"Een leuk gevecht", zo oordeelt Vettel na afloop. "De snelheidsverschillen achterop het lange rechte stuk zijn groot en Max kennende wist ik dat hij ging komen, dat kon ik gewoon voorspellen. Ik probeerde echter terug te snijden bij het uitkomen van de bocht. Ik denk dat ik hem vervolgens niet meest 'sexy' exit gunde bij het opkomen van startfinish."

Verstappen kon Vettel dus wel hebben, Mercedes bij lange na niet: "Ik ben blij met dit podium na een goede, maar niet geweldige race. Mercedes was niet bij te houden vandaag, dus ik moet Lewis Hamilton en Valtteri Bottas feliciteren."

Over de teamorder die Charles Leclerc te verwerken kreeg, kan Vettel zeggen dat hij denkt dat die terecht was: "Ik was op dat moment sneller, maar ik had daarna wat moeite om het juiste ritme te vinden, waardoor ik de wielen een paar keer blokkeerde en mijn voorsprong weer teniet deed."

"Ik zag dat Charles aan het eind van de race nog naar Verstappen toe reed, maar het uiteindelijk net niet wist te redden en dat is jammer", aldus de man die in de strijd om het kampioenschap Verstappen wél nog voor zich moet dulden.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China

Breaking 'Voortbestaan F1 in gevaar door coronavirus'