Vettel terug in Race of Champions, ook Coulthard aanwezig

30 okt. 2018 14:30 René Oudman 0 reacties
Voor het Formule 1-circus het Autódromo Hermanos Rodríguez wederom aandoet, zal Sebastian Vettel er alweer hebben gereden. De 31-jarige Duitser, die afgelopen zondag lijdzaam moest toezien hoe Lewis Hamilton met de wereldtitel aan de haal ging, neemt namelijk weer deel aan de Race of Champions.

Vettel is een rijder die zich vaak laat zien tijdens het racefestijn, dat komend jaar tijdens het derde weekend van januari wordt gehouden in Mexico-Stad. Het stadiongedeelte van het circuit waarop Max Verstappen afgelopen weekend zijn vijfde GP-zege wist te boeken doet dienst als strijdtoneel.

De Race of Champions is opgedeeld in twee onderdelen, namelijk een individueel evenement en eentje in teamverband. Vettel wist de individuele wedstrijd eenmaal (2015) te winnen, liefst zevenmaal zegevierde de Duitser in samenwerking met een andere coureur.

Als lid van Team Duitsland reeg hij samen met Michael Schumacher de titels aaneen (2007-2012), in 2017 zou Vettel aanvankelijk een team vormen met Pascal Wehrlein. Doordat de laatstgenoemde na een heftige crash moest afzeggen, won Vettel de teamstrijd in zijn eentje.

Naast Vettel is ook David Coulthard te bewonderen in het Foro Sol-stadion tijdens de volgende editie van de Race of Champions. Coulthard is de regerend titelhouder: afgelopen februari wist de 47-jarige Schot voor de tweede keer in zijn loopbaan de all-starwedstrijd op zijn naam te schrijven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen