Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel terug in Race of Champions, ook Coulthard aanwezig

Voor het Formule 1-circus het Autódromo Hermanos Rodríguez wederom aandoet, zal Sebastian Vettel er alweer hebben gereden. De 31-jarige Duitser, die afgelopen zondag lijdzaam moest toezien hoe Lewis Hamilton met de wereldtitel aan de haal ging, neemt namelijk weer deel aan de Race of Champions.

Vettel is een rijder die zich vaak laat zien tijdens het racefestijn, dat komend jaar tijdens het derde weekend van januari wordt gehouden in Mexico-Stad. Het stadiongedeelte van het circuit waarop Max Verstappen afgelopen weekend zijn vijfde GP-zege wist te boeken doet dienst als strijdtoneel.

De Race of Champions is opgedeeld in twee onderdelen, namelijk een individueel evenement en eentje in teamverband. Vettel wist de individuele wedstrijd eenmaal (2015) te winnen, liefst zevenmaal zegevierde de Duitser in samenwerking met een andere coureur. Als lid van Team Duitsland reeg hij samen met Michael Schumacher de titels aaneen (2007-2012), in 2017 zou Vettel aanvankelijk een team vormen met Pascal Wehrlein. Doordat de laatstgenoemde na een heftige crash moest afzeggen, won Vettel de teamstrijd in zijn eentje. Naast Vettel is ook David Coulthard te bewonderen in het Foro Sol-stadion tijdens de volgende editie van de Race of Champions. Coulthard is de regerend titelhouder: afgelopen februari wist de 47-jarige Schot voor de tweede keer in zijn loopbaan de all-starwedstrijd op zijn naam te schrijven.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden