Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Vettel verwacht dat Verstappen mee gaat strijden voor wereldtitel in 2019

Ondanks dat Max Verstappen zich in de eerste drie Grands Prix niet kon mengen in de strijd om de zeges, verwacht Ferrari-coureur Sebastian Vettel dat de Nederlander zich in de loop van het seizoen steeds nadrukkelijker gaat mengen in de titelstrijd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen bezet na drie races de derde positie in het WK op gepaste afstand van de Mercedes-coureurs, maar voor de beide Ferrari-coureurs. Daarvoor was wel wat geluk en onkunde van de Italiaanse renstal nodig, maar de openingsfase van het seizoen staat voor Red Bull in het teken van damage control. De grote stappen moeten in de komende maanden gezet worden.

Viervoudig kampioen Sebastian Vettel verwacht dat de Red Bull-Honda combinatie met Verstappen achter het stuur zich steeds nadrukkelijker gaat mengen in de strijd voor de titel. Dat laat hij op donderdag in Bakoe optekenen ten overstaan van de media: "Voorafgaand aan het seizoen zagen wij er sterk uit, maar verloren we wat. Mercedes presteert uitstekend, maar ook Red Bull zit er goed bij."

"We hebben altijd verwacht dat het een gevecht tussen drie teams zou worden, wat misschien in de eerste races nog niet het geval was. Ik ben er zeker van dat Red Bull een van de concurrenten wordt. Ze zijn altijd erg sterk in het doorontwikkelen van hun bolide, waarbij de snelheid steeds verder toeneemt gedurende het seizoen."

"Red Bull had een goede start en ze zullen almaar sterker worden", verwacht Vettel die in Azerbeidzjan op jacht gaat naar zijn eerste zege van het seizoen.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan

Breaking 'Voortbestaan F1 in gevaar door coronavirus'