Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel weigert Verstappen advies te geven: "Zo werkt het niet"

Wat Sebastian Vettel betreft is hij zeker niet de aangewezen persoon om Max Verstappen te adviseren hoe hij de titelstrijd aan moet gaan met Lewis Hamilton. Immers, hij was zelf nooit bij machte om het te doen.

Vettel Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Natuurlijk, Sebastian Vettel won vier wereldtitels in de Formule 1, een prestatie van wereldformaat. Maar toen Mercedes vanaf 2014 met name met Lewis Hamilton de Formule 1 begon te domineren, wist hij met Ferrari Hamilton nooit af te stoppen. Dus wie is hij om Max Verstappen advies te geven, zo redeneert hij zelf ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Ik ben er niet in geslaagd (om Hamilton te verslaan, red.). Lewis versloeg mij juist. Dus misschien is het beter mijn advies voor me te houden, aangezien ik denk dat hij juist wel wil slagen", aldus de Aston Martin-coureur met een gezonde dosis zelfspot.

"En weet je, het is nog een heel lang jaar, er staan nog heel veel races op het programma, dus het heeft ook geen zin om advies te geven, zo werkt het niet", vervolgt Vettel, die het wel mooi vindt dat Verstappen überhaupt in de positie verkeert om Hamilton aan te vallen.

"Ik krijg er niet heel veel van mee, want ik rij een stuk verder naar achter in het veld, maar het is duidelijk dat ze op snelheid nauwelijks onderdoen voor elkaar. En als dat het geval is, krijg je vaker mooie gevechten en dat is prachtig, maar we kunnen alleen maar afwachten om te zien hoe zich dat verder gaat ontvouwen."

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco