Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Vettel wil niet te vroeg juichen: "Ferrari moet nog verbeteren"

Als een fenix uit haar as herrezen domineerden Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc de openingsdag van het Bahreinse Grand Prix-weekend. Na het sluiten van de markt had het tweetal een ongelooflijke voorsprong van zes tienden op naaste rivaal Lewis Hamilton. Vettel wil de parade echter nog niet gaan lopen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Na een desastreus verlopen Grand Prix van Australië, waarin de Ferrari's door winnaar Valtteri Bottas op bijna een minuut achterstand werden gereden, was er werk aan de winkel op de fabriek in Maranello. Nog geen twee weken na het echec in Melbourne lijkt Ferrari pardoes het lek boven en is het tempo weer vergelijkbaar met de kracht die werd getoond tijdens de wintertestweken in Barcelona.

Vettel waakt echter voor overmoed. "We moeten blijven werken, Ferrari moet zichzelf blijven verbeteren", laat hij enkele uren na het slot van de tweede oefensessie ten overstaande van de verzamelde pers weten in Bahrein. "Volgens mij zit er nog meer in de wagen. Er waren nog een paar probleempjes waardoor we niet het maximale uit de banden konden halen. Ach, het is beter om die problemen op vrijdag te hebben, dan later in het weekend."

Ondanks de ruime voorsprong die Vettel en Leclerc na de vrijdagtrainingen hebben, zal de viervoudig wereldkampioen zeker niet op twee oren gaan slapen. "Mercedes komt sowieso sterk voor de dag in de kwalifcatie", voorspelt Vettel, "en we moeten Red Bull Racing eveneens niet uit het oog verliezen."

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.