Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel zwemt in de strafpunten na openingsweekend

Vorig jaar zat het al niet mee voor Sebastian Vettel, maar het seizoen 2021 is voor hem zo mogelijk nóg slechter begonnen. De snelheid was er niet en meerdere grove fouten leverden hem flink wat strafpunten op.

Sebastian Vettel incasseerde voor de start van de Grand Prix van Bahrein al drie strafpunten én een gridstraf voor het negeren van gele vlaggen toen Nikita Mazepin tijdens de kwalificatie was gespind. RacingNews365 heeft begrepen dat Vettel zich daar makkelijk bij neerlegde, wetende dat hij fout was geweest en dat er uitvoerig was gesproken over dit soort vergrijpen. De race werd daardoor behoorlijk gehinderd en de enige route naar punten is dan nog het rijden van een cleane race. Die kwam er echter niet, want in de remzone van bocht één op het Bahrain International Circuit torpedeerde hij Esteban Ocon. Ook hier werd Vettel door de wedstrijdleiding als schuldige aangewezen. Een tijdstraf werd hem opgelegd en wederom strafpunten, twee ditmaal. Het brengt het strafpuntentotaal in slechts een paar uur tijd op vijf. Gelukkig voor de Aston Martin-coureur nam hij geen strafpunten vanuit het vorige seizoen mee naar 2021, waardoor er geen acuut gevaar van een schorsing dreigt. Immers, bij twaalf strafpunten moeten de Formule 1-coureur één race uitzitten. Zelf gaf hij na afloop toe dat hij "inderdaad waarschijnlijk de schuldige" was tijdens de touche met Ocon.

1376208961364459526

Vettel 💥 Ocon! 😬 De Duitser klapt achterop bij de Fransman, zit de viervoudig wereldkampioen hier mis? 🧐 #ZiggoSportF1 #F1 #BahrainGP 🇧🇭 pic.twitter.com/3wKwa4imUj — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) March 28, 2021

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"