Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Viaplay sorteert voor op lancering nieuw sportkanaal in Nederland

Viaplay wil haar aanbod gaan uitbreiden met een nieuw kanaal. Op deze nieuwe zender moeten sport en nieuws gecombineerd gaan worden. Volgens de streamingsdienst zal deze zender actief worden in 'de meeste markten' waar Viaplay al actief is.

Viaplay Hakkinenn Coulthard
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Frits van Eldik Fotografie

De plannen van Viaplay worden bekend gemaakt door Jørgen Madsen Lindemann, CEO en President van Viaplay Group. Details over de nieuwe sportzender worden er nog niet prijsgegeven, maar in een persbericht wordt gemeld dat het om 'de meeste markten gaat'. Momenteel is Viaplay actief in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en Groot-Brittannië. Sinds 2022 is de streamingsdienst ook in Nederland actief, waar het vooral bekend is vanwege het uitzenden van de Formule 1.

Het Scandinavische bedrijf investeerde eerder al in een samenwerking met Talpa om SBS9 om te toveren tot Viaplay TV. Op deze zender zendt Viaplay zowel live sport als integrale herhalingen uit, waaronder de Formule 1. Marco Zwaneveld, hoofd van de sportafdeling van Viaplay in Nederland vertelde toen het volgende over de samenwerking: "We kunnen de kijker met Viaplay TV trakteren op een unieke selectie sportcontent van de bovenste plank. Het wordt een mooie mix van alles wat we te bieden hebben op onze eigen streamingdienst, uiteraard met aandacht voor de Nederlandse helden zoals Max Verstappen, Nathan Aké en Michael van Gerwen." Zo werden er al vrije trainingen live uitgezonden op Viaplay TV en waren er meerdere sportwedstrijden live te volgen.

Met een nieuw kanaal voor sport en nieuws lijkt Viaplay nu dus extra te investeren in de toekomst van de streamingsdienst. Eerder werd al bekend dat het er alle schijn van heeft dat het Scandinavische bedrijf ook de komende vijf jaar over de uitzendrechten van de Formule 1 beschikt. Dat bevestigde meerdere bronnen tegenover De Telegraaf. Een officiële bevestiging is er overigens nog niet geweest.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"