© Twitter Billy Monger

Nieuwsoverzicht

Video: Billy Monger geeft Formule 1-droom niet op

03 dec. 2018 12:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Vorig jaar schrok de autosportwereld op van het zware ongeluk van Billy Monger in de Formule 4 waarbij de Brit beide benen verloor. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en vecht Monger nog elke dag om zijn droom om ooit in de Formule 1 te rijden, te verwezenlijken.

Na zijn zware ongeluk leek Monger zijn Formule 1-droom op te moeten geven, maar volgend seizoen hoopt de jonge Brit zijn debuut in de Formule 3 te maken, als hij tenminste het benodigde sponsorgeld bij elkaar weet te krijgen.

Monger heeft de moed om ooit toe te treden tot de Formule 1-wereld nooit opgegeven. "Na mijn ongeluk vroegen veel mensen of ik nog steeds de Formule 1 als doel had. Dat is niet veranderd. Ik zou enorm teleurgesteld in mijzelf zijn geweest als dat niet meer mijn doel is. Dan had ik ook dat verloren bij de crash."

Veel coureurs waaronder Max Verstappen en Esteban Ocon kwamen ook dankzij de Formule 3 terecht in de koningsklasse van de autosport. Ook Monger hoopt ooit tot dit gezelschap te behoren. "Ik wil mijzelf testen en tegen de beste coureurs ter wereld racen op de beste circuits in de wereld. Daarom denk ik dat de Formule 3 een mooie opstap is om dat doel uiteindelijk te bereiken."

Bekijk hieronder het volledige interview met Monger.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen