Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Video: Grosjean vertelt hoe Bahrein-crash zijn leven heeft veranderd

Romain Grosjean zal zijn hele leven worden gelinkt aan die ene crash die hem het leven had kunnen kosten. In een interview met Nico Rosberg praat Grosjean over de crash, wat het hem nog steeds kost en zijn leven voor en na de F1.

Het is vandaag precies één jaar geleden dat Romain Grosjean aan de dood ontsnapte tijdens de Grand Prix van Bahrein. De Fransman werd in de openingsronde op het rechterachterwiel getikt door Daniil Kvyat en vloog met hoge snelheid door de vangrail heen. Zijn F1-auto brak in tweeën en er stond een enorme vuurbal.

Grosjean wist zich uit zijn auto te rukken, uit het vuur te hijsen en over de vangrail te klimmen. De beelden van deze crash zullen bij veel mensen nog op het netvlies gebrand staan. In een gesprek met Nico Rosberg vertelt de voormalig coureur van Haas hoe het nu met hem gaat.

"Met mijn rechterhand gaat het goed, maar met mijn linkerhand gaat het iets minder goed. Ik kan bijna 'normaal' leven. Kou kan ik niet aan en er mag twee jaar geen zon op mijn hand komen, dus ik moet er zonnebrand op doen en handschoenen aan doen", legt de Fransman uit in een video op het YouTube-kanaal van Nico Rosberg.

Het leven voor en na de crash

"23 uur per dag doet mijn hand pijn, ik moet elke tien minuten wat oefeningen doen om te zorgen dat ik hem kan blijven bewegen." Grosjean erkent dus dat zijn situatie verre van ideaal is, maar de belangrijkste dingen in het leven kan hij nog steeds doen.

"Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar ik heb mijn twee handen nog. Ik kan nog autorijden. Ik kan mijn kinderen knuffelen en met ze spelen en dat is wat telt", aldus de voormalig F1-coureur. De Fransman denkt wel dat er een duidelijk verschil zit in zijn leven voor- en zijn leven na de crash.

"Je kunt niet zoiets als dit meemaken en daarna nog hetzelfde zijn. Er is zeker een vóór en een ná. Ik geniet meer van de kleine dingen in het leven. Meer tijd doorbrengen met mijn kinderen, zeker dit jaar omdat ik zoveel aan het reizen was", vertelt Grosjean.

De Fransman vindt dat we allemaal meer van het leven moeten genieten en heeft ook nog een wijze uitspraak voor ons allemaal. "We nemen het leven voor lief, maar het kan heel snel gaan."

Het volledige interview van Nico Rosberg met Romain Grosjean bekijk je hieronder.

Ook interessant:

Formule 1-coureurs wagen nog altijd hun leven wanneer ze in een F1-bolide stappen.

RacingNews365 zet in de volgende video de belangrijkste veranderingen in de loop van de jaren op een rijtje, wat betreft de veiligheid van de F1-bolides.

Formule 1 GP Bahrein 2020 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"