Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Video's

Video: Rode vlaggen na snoeiharde crash in Japanse SuperGT

Op het Japanse circuit van Fuji ging het vandaag (woensdag) flink mis in de Japanse SuperGT-klasse. Nissan-coureur Mitsunori Takaboshi crashte snoeihard nadat hij moest uitwijken voor een langzamere deelnemer.

De onfortuinlijke Mitsunori Takaboshi denkt op het rechte stuk van Fuji een slipstream te pakken, net als zijn directe voorganger. Die rijdt met een hoog verschil van snelheid op een langzamere deelnemer af, waarna hij pas laat uitwijkt. De compleet verraste Takaboshi moet direct daarachter in een split second reageren en weet de auto nog te ontwijken, maar hij verliest daarbij wel de controle over zijn eigen bolide.

Die Nissan gaat in een rechte lijn en op hoge snelheid richting de muur af, waar de impact zeer zwaar is. De complete achterkant van de auto wordt verwoest, maar het goede nieuws is dat Takaboshi op eigen kracht uitstapt. Niet veel later laat men op Twitter weten dat de Japanner ongedeerd is (zie tweet onder video).

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"