Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Video's

Video: Teambaas witheet over lakse brandweer: "Dit mag nooit meer gebeuren"

Vorige week ging het weekend van Corvette-coureur Jeffrey Schmidt letterlijk in rook op. In de slotfase van de ADAC GT Masters-race op de Lausitzring, vatte zijn Chevrolet vlam. Hij dacht slim te zijn door zijn brandende bolide naast een brandweerwagen te parkeren, maar toen... niets!

Jeffrey Schmidt was op zichzelf aangewezen om de brand te blussen. De teambaas reageert een week later zeer verbolgen over de gang van zaken: "De brandweerlieden hielpen op geen enkele manier de brand te blussen en gaven Jeffrey nog geen blusapparaat toen hij daarom vroeg", zo wordt Mike Gramke geciteerd door Motorsport-Total.

"Deze houding is onbegrijpelijk. Wat hadden ze gedaan als Jefrrey niet zelf in staat was geweest zijn brandende deur te openen? Hadden de beste mannen dan nog steeds niks gedaan en enkel toegekeken? Dit mag nooit meer gebeuren."

De teamgenoot van Schmidt riep de organisatie op op te treden tegen wat er is gebeurd, al legt de betreffende website uit dat de brandweer niet zou hebben opgetreden, omdat de brandende auto in de pitstraat niet onder de verantwoordelijkheid van die brigade viel. De betreffende mannen zouden enkel inzetbaar zijn voor eventuele branden in de pitboxen.

Bekijk de video van de brand en het (niet) handelen van de brandweer hieronder.

Ook interessant:

Max Verstappen had nooit een straf mogen krijgen

Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team