Vijf bijzonderheden van de nieuwe Mercedes W09

23 feb. 2018 06:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes zette gisteren de nieuwe W09 voor het eerst voor de camera's en op het asfalt. In de nieuwe auto zie je in alles nog de wispelturige maar winnende W08 terug.

Mercedes borduurt voort op winnende auto

Meest in het oog springende verandering is natuurlijk de geminimaliseerde vin op de motorkap. Een haaienvin kunnen we het niet meer noemen. De T-wing waar de haaienvin mee gepaard ging, is afgezakt naar beneden en zit nu vast aan de draagarm van de achtervleugel. De T-wing heeft vele centimeters aan lengte ingeboet.

De airbox lijkt op het eerste gezicht een kopie van die van de W08, maar wie goed kijkt zie dat de inlaat nu is verdeeld in vier verschillende kanalen. Vorig jaar waren dat er nog drie.

Voor de sidepods zien we lage barge boards die in een soort boemerang-vorm achter elkaar geschakeld zijn, met op opstaande randjes. Dit om de luchtstroom zo optimaal mogelijk om en onder de vloer te sturen. Iets verder naar voren zien we dat de voor Mercedes kenmerkende 'horens' en de schep aan weerszijden van de neus zijn behouden.

De neus en voorvleugel an sich doen sterk denken aan de W08 van vorig jaar. voorvleugels zijn echter snel te vervangen, dus kijk niet raar op als men in Barcelona met een nieuwer exemplaar op de proppen komt. In de punt van de neus vallen twee openingen op. Ook de Mercedes is voorzien van een S-duct.

Mercedes lijkt vooralsnog niet mee te gaan in de door Ferrari ingegeven trend van hoge, in breedte smallere sidepods. Die van Mercedes zijn wat wijder dan wat we van de andere 2018-bolides gewend zijn. 

Verder naar achter buigen de sidepods al snel naar binnen af. Dit duidt erop dat ze de combinatie van krachtbron en versnellingsbak opnieuw een stuk compacter in het geheel hebben weten te verwerken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen