Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Vijf dingen die ons opvielen bij de Formule 1 GP van Monaco 2018

Het jaarlijkse hoogtepuntje van de Formule 1-kalender zit er alweer op. De Grand Prix van Monaco is er één waar om verschillende redenen nog wel over wordt nagesproken, maar die niet bol stond van de spanning.

Een Formule 1-race in Monaco is hartstikke saai

Ja, Monaco is een klassieker op de Formule 1-kalender en ja, de setting is prachtig. Maar nee, de race was werkelijk geen klap aan. Elk jaar kijken veel mensen uit naar het Formule 1-hoogtepunt van het jaar, maar elk jaar valt de uitkomst weer tegen. De complete top zes na de race was gelijk aan die van de kwalificatie. Max Verstappen was eigenlijk de enige die de langzamere deelnemers af en toe kon inhalen.

Ricciardo's revanche

Iedereen die ziet hoe Daniel Ricciardo zijn overwinning in de straten van Monaco viert, kan toch niet anders dan een glimlach zo groot als die van Ricciardo zelf tevoorschijn toveren. De Australiër was zichtbaar geëmotioneerd toen hij zegevierend aan de streep kwam. Hij zal ongetwijfeld hebben teruggedacht aan de misser van twee jaar geleden en ook dit keer leek de zege hem buiten zijn toedoen te ontglippen.

Maar niets, werkelijk niets kon Ricciardo van het succes afhouden waar hij twee jaar lang naar op zoek was. Met zijn tweede overwinning van het seizoen meldt de Austaliër zich nadrukkelijk als titelkandidaat.

Verstappen haakt af in titelstrijd

Ondanks hooggespannen verwachtingen aan het begin van het seizoen moeten we toch onderhand concluderen dat een titel in 2018 wel heel ver weg lijkt voor Max Verstappen. Daarvoor is het gat naar de kop met 75 punten simpelweg te groot. Zelfs teamgenoot Daniel Ricciardo heeft al 37 punten meer dan de Nederlander. De kans dat Verstappen zoveel terrein goed kan maken of dat de top drie zoveel laat liggen, is erg klein.

Williams leunt op Sergey Sirotkin

Als er één ding duidelijk werd in Monaco is het wel dat Lance Stroll niet de man is om Williams terug naar de top te begeleiden. De Canadees reed als een kip zonder kop in de rondte en had geen idee wat er gaande was op of om zijn auto. Aan de andere kant van de Williams-garage liet Sergey Sirotkin zien echt wel een aardig potje te kunnen sturen. En dát hadden toch ook slechts weinigen vermoed voor aanvang van het seizoen.

Formule 1 kan zonder de hypersofts

Op Monaco dan toch. Het allerzachtste rubber was goed voor bliksemtijden in de kwalificatie, maar er is niemand die daar waarde aan hecht als er een dag later niet mee ingehaald kan worden. Dan kan je strategie nog zo goed zijn, treintje rijden is vast niet wat Pirelli met die hypersofts voor ogen had. De aankondiging dat de Formule 1 volgend jaar in naam alleen nog maar de softs, mediums en hards hanteert, is dan ook goed nieuws!

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche