Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Villeneuve: "Arrogant Ferrari blunderde in Singapore"

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve zag afgelopen weekend een blunderend Ferrari. Volgens de Canadees sloeg de Scuderia de plank in Singapore strategisch gezien volledig mis.

"Het plan om Sebastian zo vroeg naar binnen te halen als ze deden, was de grootste fout die ze konden maken", zo oordeelt de wereldkampioen van 1997 in gesprek met Sky Sports Italia. "Hij verloor drie seconden achter Sergio Perez, terwijl Verstappen een snelle inlap reed."

"Ferrari was arrogant genoeg om voor het hele weekend maar één setjes softs mee te nemen naar Singapore. Deze konden ze in de race echter niet meer gebruiken. Bij Ferrari zette men vol in op de kwalificatie, maar dat was een blunder die je niet kan en mag maken als je om de wk-titel strijdt."

Waar Ferrari en Sebastian Vettel de laatste races de nodige steken laat vallen, is Lewis Hamilton volgens Villeneuve beter en gevaarlijker dan ooit: "Lewis snapt wanneer hij agressief moet zijn, maar ook wanneer hij juist de kalmte moet bewaren. Zodoende haalt hij meer uit zijn auto dan er in zit."

Hoewel Ferrari volgens Villeneuve een flink pak rammel te verwerken heeft gekregen, is de titelrace wat hem betreft nog niet beslist: "Het verlies was groot in Singapore, maar ze moeten blijven geloven dat ze het tij kunnen keren."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull