Villeneuve: "Arrogant Ferrari blunderde in Singapore"

18 sep. 2018 12:22 Jan van der Burgt 1 reacties
Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve zag afgelopen weekend een blunderend Ferrari. Volgens de Canadees sloeg de Scuderia de plank in Singapore strategisch gezien volledig mis.

"Het plan om Sebastian zo vroeg naar binnen te halen als ze deden, was de grootste fout die ze konden maken", zo oordeelt de wereldkampioen van 1997 in gesprek met Sky Sports Italia. "Hij verloor drie seconden achter Sergio Perez, terwijl Verstappen een snelle inlap reed."

"Ferrari was arrogant genoeg om voor het hele weekend maar één setjes softs mee te nemen naar Singapore. Deze konden ze in de race echter niet meer gebruiken. Bij Ferrari zette men vol in op de kwalificatie, maar dat was een blunder die je niet kan en mag maken als je om de wk-titel strijdt."

Waar Ferrari en Sebastian Vettel de laatste races de nodige steken laat vallen, is Lewis Hamilton volgens Villeneuve beter en gevaarlijker dan ooit: "Lewis snapt wanneer hij agressief moet zijn, maar ook wanneer hij juist de kalmte moet bewaren. Zodoende haalt hij meer uit zijn auto dan er in zit."

Hoewel Ferrari volgens Villeneuve een flink pak rammel te verwerken heeft gekregen, is de titelrace wat hem betreft nog niet beslist: "Het verlies was groot in Singapore, maar ze moeten blijven geloven dat ze het tij kunnen keren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen