Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Villeneuve: "De Formule 1-teams namen verstandige beslissingen deze week"

In Italië gaat men de derde week van quarantaine in. Dat betekent dat ook Jacques Villeneuve voor de derde week zijn huis niet mag uitkomen, aangezien de voormalig wereldkampioen woonachtig is in Milaan. Vanuit zijn huis sprak Villeneuve over de huidige situatie.

Jacques Villeneuve
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-AMG Motorsport

Tijdens een Skype-interview met Sky Sport Italia laat Jacques Villeneuve weten rustig te blijven onder de huidige coronasituatie: "Het is voor iedereen een lastige periode, die we allemaal niet aan hadden zien komen. We moeten onszelf nu goed opsluiten en hopen dat alles snel voorbij zal gaan, maar alleen de tijd zal het uitwijzen. Het mag echter duidelijk zijn dat deze periode van zelfquarantaine nodig is."

De voormalig Williams-coureur ging in op de beslissingen die de teambazen afgelopen weken namen in verband met het coronavirus. "Het is verstandig dat de Formule 1 teams hebben besloten om geen compleet nieuwe bolide te ontwikkelen voor 2021, want dit virus gaat veel geld kosten en dat hebben de kleine teams niet. Alleen voor de grote teams zou het geen probleem zijn om alsnog een nieuwe wagen te ontwikkelen voor komend seizoen."

"Men heeft dus water bij de wijn gedaan en dat is een goed teken in dit geval. Ik maak me desondanks nog steeds zorgen over de kleinere teams, zoals Williams. Zij verkeren al in zwaar weer en het zal er allemaal niet makkelijker op worden voor ze."

Overigens denkt de wereldkampioen van 1997 niet dat de coureurs veel last ondervinden van de gedwongen rustperiode. "Voor de coureurs is er niet echt een groot probleem, zij kunnen nog gewoon werken. Ook al zullen zij moeten afwachten of ze nog salaris krijgen", aldus Villeneuve met een knipoog. "Je moet natuurlijk wel bezig blijven als coureur, want je kunt niet twee maanden niks doen en dan plots weer een F1-bolide besturen."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na gigantische voorsprong Verstappen in eerste training GP Spanje