Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

Villeneuve zet vraagtekens bij Audi-project: "Je kan kennis niet uitvinden"

Jacques Villeneuve weet nog niet zo zeker of het Audi-project een succes gaat worden. De voormalig wereldkampioen is vrij sceptisch.

Audi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 kijkt toch wel reikhalzend uit naar de toetreding van Audi in 2026. Het Duitse automerk neemt Sauber volledig over, bouwt zelf een gloednieuwe motor en gaat als fabrieksteam op jacht naar successen. Toch is niet iedereen ervan overtuigd dat het project van Audi ook daadwerkelijk gaat slagen. Jacques Villeneuve is tegenover Sports Illustrated vrij sceptisch en haalt Williams als voorbeeld aan.

"Audi sluit zich aan bij een team dat al jaren niet goed presteert", stelt Villeneuve. "Je kan kennis niet uitvinden, het is iets dat je met de tijd opbouwt. Je ziet het ook bij Williams. Ze doen het een tijdje aardig, maar je betaalt de prijs voor pay drivers. Nu is het team weer aan het opbouwen, maar dat gebeurt niet van de een op andere dag. Het kost tijd."

De F1-wereldkampioen van 1997 vraagt zich ook af wat het doel van Audi is. "Hoe sluiten ze aan? Sluiten ze met hetzelfde idee aan als Alpine, om alleen deel uit te maken van de Formule 1 en wat imago op te bouwen, of doen ze mee om echt te racen en te willen winnen? Dat weten we niet."

En dat is ook precies het probleem, vindt Villeneuve. "Het gevaarlijke aan nieuwe constructeurs is dat ze snel kunnen beslissen: 'Oké, we zijn weg, doei'. Dan vertrekken ze zonder dat ze zich er iets van aantrekken. Ze zijn geweldig voor de sport, maar ook gevaarlijk. Een team als Williams kan de sport niet verlaten. Zij bestaan met en dankzij de F1. Wat doet Williams als ze stoppen met de F1? Niets."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez