Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
W Series

Visser domineert op Zolder en pakt eerste W Series-zege

De eerste overwinning voor Beitske Visser in de W Series-klasse is een feit! De 24-jarige Nederlandse deelde tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen in de serie waarin enkel vrouwen rijden op het Belgische Zolder, de lakens uit. Visser vertrok vanaf plaats twee, klom bij de start naar de kop en gaf de eerste plek nadien niet meer uit handen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Achter Visser was het met name in de openingsfase een chaos: allereerst kwam wildcard- en thuisrijdster Sarah Bovy niet van haar startplek, waardoor er gelijk een safety car-fase werd uitgeroepen. Toen het neutralisatievoertuig net weer binnen was, ging het direct weer mis: een drietal vrouwen raakten in de clinch met elkaar, waardoor ze alle drie uit konden stappen en de wedstrijd wederom werd geneutraliseerd.

Visser kon het allemaal niet deren. De Friezin leverde een bekeken race af, waarbij Chadwick na de serie neutralisaties direct op een achterstand werd gezet. De Omloop van Terlaemen in het Belgische Zolder werd zodoende het toneel voor Vissers eerste overwinning in de W Series. In de slotfase moest Chadwick nog alles uit de kast halen om Alice Powell bovendien van het lijf te houden. De twee Britse dames vochten een stevig robbertje uit, waarbij Chadwick uiteindelijk als voorste uit de bus kwam.

Marta Garcia, in Hockenheim nog goed voor een derde plaats, moest ditmaal genoegen nemen met een vierde plaats. Sarah Moore werd vijfde, voor Tasmin Pepper en Fabienne Wohlwend. De overige puntenplaatsen gingen naar Miki Koyama, Vicky Piria en Naomi Schiff.

Dankzij haar overwinning is Visser gestegen naar de tweede plaats in de strijd om de W Series-titel. De Nederlandse heeft 37 punten achter haar naam staan: twaalf voor de vierde plaats van twee weken geleden en 25 voor de zege van vandaag. Chadwick leidt het kampioenschap met 43 punten, Powell volgt op P3 met 33 punten.

Het W Series-kampioenschap wordt over drie weken vervolgd, het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië vormt dan het strijdtoneel van de derde wedstrijd van het seizoen.

1 reactie

    Exclusief Mick Schumacher: “Verstappen en Norris zijn nog van ander niveau”