Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig F1-coureur geeft Verstappen ongevraagd advies: "Dat is niet nodig"

Max Verstappen stond de laatste twee races niet op het podium, maar volgens voormalig Formule 1-coureur Christian Danner hoeft hij daar niet te veel waarde aan te hechten. Volgens de Duitser ligt Verstappen namelijk op koers voor zijn vierde wereldtitel, zeker nu hij waardevolle punten binnenhaalt.

Verstappen qualifying Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat de laatste weken niet van een leien dakje voor Max Verstappen en Red Bull. De Nederlander begon dominant aan het seizoen, maar moest lijdzaam toezien hoe McLaren en Mercedes het gat hebben gedicht. Het gevolg? Een flinke strijd om overwinningen en podiumplaatsen, terwijl Verstappen het tempo niet altijd kon volgen en vooral in Hongarije erg gefrustreerd raakte. Volgens voormalig Formule 1-coureur Christian Danner hoeft Verstappen zich echter geen zorgen te maken, ook niet nu hij al twee races niet op het podium eindigde.

"Je hoeft niet per se elke race te winnen om wereldkampioen te worden, dat is niet nodig", stelt Danner tegenover Motorsport Magazin. "Soms kan je vierde of vijfde worden. Als je naar de geschiedenis kijkt, waren er altijd periodes van dominantie. Zo waren Lewis Hamilton en Michael Schumacher in staat om altijd te winnen. We zagen echter ook andere seizoenen waarin de toppers veel dichter bij elkaar zaten en een vierde plaats heel waardevol kon zijn."

Dat scenario herhaalt zich nu, ziet Danner. "Verstappen heeft in België zijn voorsprong vergroot, terwijl het eigenlijk een teleurstellend weekend was. Daar moet je op voorbereid zijn en ik vind het ongelofelijk spannend. Red Bull laat zien dat een team nooit tevreden kan zijn en moet blijven vechten. Bij McLaren, Ferrari, Mercedes én Red Bull hebben ze veel stof tot nadenken. Daarom kijk ik nu al uit naar de tweede seizoenshelft."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld