Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Voormalig F1-coureur: "Hamilton wil niets liever dan Verstappen slopen"

Volgens Anthony Davidson wil Lewis Hamilton niets liever dan rivaal Max Verstappen met de grond gelijk maken. De voormalig Formule 1-coureur zag een duidelijke waarschuwing van Hamilton richting alle andere coureurs.

Hamilton Barca
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na het verliezen van de Grand Prix van Abu Dhabi, en dus de wereldtitel, was het lang stil rondom Lewis Hamilton. Uiteindelijk verbrak hij de radiostilte met de woorden 'ik ben terug', waarmee hij liet blijken gewoon deel te nemen aan het komende Formule 1-seizoen. Hamilton zal op jacht gaan naar zijn achtste titel.

Deze titel wil hij koste wat kost binnenslepen, dat werd duidelijk tijdens de eerste testdagen in Barcelona. "Als je denkt dat ik tegen het einde van vorig jaar op mijn best was, dan moet je mij dit jaar maar eens zien", zei de Brit tegen onder meer RacingNews365.

Volgens voormalig F1-coureur Anthony Davidson maakt Hamilton geen grappen. "Als Lewis Hamilton zoiets zegt, dan moet je gaan opletten", zegt hij bij Sky Sports. "Hij is ongetwijfeld gemotiveerd om voor eens en voor altijd te winnen. Ik denk dat hij moeilijk te verslaan zal zijn."

Hamilton wil maar één ding: Verstappen verslaan

Davidson weet heel goed wat Hamiltons doel is. "Hij wil niets liever dan Max Verstappen slopen", aldus de F1-expert. "Laten we er niet omheen draaien. Hij voelt zich absoluut bestolen door wat er vorig jaar is gebeurd in Abu Dhabi."

Het titelgevecht van 2021 was bloedstollend en een groot spektakel voor de Formule 1-fans, maar Davidson verwacht niet dat Hamilton weer zit te wachten op enorm veel competitie. "Hij wil met een dominante auto verschijnen en hij wil Max niet eens zien op het circuit, daar ben ik zeker van. Hij wil gewoon in de verte verdwijnen en zijn achtste wereldtitel winnen."

53 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022