Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1

Voormalig F1-coureur krijgt een hartstilstand nadat hij zich verslikt tijdens het kerstdiner

Voormalig Brabham-coureur Wilson Fittipaldi jr. ligt in het ziekenhuis na een incident tijdens het kerstdiner. De Braziliaan is de broer van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi.

Wilson Fittipaldi Jr
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De vrouw van voormalig F1-coureur Wilson Fittipaldi jr. heeft bevestigd dat hij een hartstilstand kreeg nadat hij zich tijdens de feestdagen verslikte. De nu 80-jarige Braziliaan nam tussen 1972 en 1975 deel aan 35 races in de koningsklasse van de autosport, alvorens hij, samen met broer en voormalig F1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi, een gelijknamig team oprichtte.

In een bevestiging van het kerstdiner-incident op Instagram, zei de vrouw van Wilson het volgende: "Tijdens het diner verslikte hij zich in een stuk vlees en kreeg hij zuurstofgebrek gevolgd door een hartstilstand. Wilson werd gereanimeerd en is nu verdoofd en geïntubeerd, we wachten tot hij wakker wordt. Hij heeft een moeilijke geschiedenis betreffende de terugkeer na een verdoving op eenzelfde dag. Laten we wachten."

Zijn vrouw dankt iedereen voor de steun. "Gisteren ontving ik talloze telefoontjes en lieve steunbetuigingen voor de hele familie. Ik waardeer alle berichten en ik weet dat ze ons kracht geven in deze zeer moeilijke tijd. Ga door met deze positieve vibes voor de gezondheid en het herstel voor Wilsinho. God zal er het beste van maken."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

8 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen