Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jenson Button

Voormalig F1-kampioen duikt op in het WEC

Jenson Button, de Formule 1-wereldkampioen van 2009, gaat fulltime racen in het WEC in 2024. De Brit stapt in een Porsche.

Jenson Button
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Jenson Button heeft bij Jota Sport getekend voor een fulltime racezitje in het World Endurance Championship in 2024, achter het stuur van een Porsche. De Formule 1-wereldkampioen van 2009 heeft in verschillende series gereden sinds hij na de Grand Prix van Monaco van 2017 stopte in de koningsklasse. Button deed dat met succes, want hij won de Japanse Super GT-titel in 2018, schreef een DTM-race op zijn naam en maakte eerder dit jaar zijn NASCAR Cup-debuut in Austin.

Button maakte ook deel uit van het Garage 56 NASCAR-programma, samen met Jimmie Johnson en Mike Rockenfeller. Daar eindigde hij als 39e algemeen. Voor de Jota Hypercar-deelname zit Button achter het stuur van de #38 Porsche 963, samen met Phil Hanson en Oliver Rasmussen. De #12 zusterauto wordt bestuurd door Callum Ilott, Norman Nato en Will Stevens.

De WEC-kalender van 2024 telt acht rondes, om te beginnen in Qatar op 2 maart. Imola, Spa, Interlagos, Austin, Fuji en Bahrein staan ook op het programma. De 24 van Le Mans vindt plaats in het weekend van 15 en 16 juni en is de vierde ronde van het kampioenschap.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen