Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Voormalig Mercedes-collega reageert op Hamilton-move: "Dat kenmerkt Lewis juist"

De grootste storm rond de spectaculaire overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari vanaf 2025 is inmiddels gaan liggen. Maar wat vindt voormalig topstrateeg van Mercedes en de huidige teambaas van Williams, James Vowles, van de opvallende overstap?

James Vowles Williams F1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams F1

James Vowles was lange tijd hoofdstrateeg bij Mercedes en werd vanaf 2019 Motorsport Strategy Director bij het Duitse merk, om in de winter van 2023 over te stappen naar Williams. Vowles had in beide rollen bij Mercedes te maken met Lewis Hamilton en beide heren kennen elkaar dus goed. Hij vertelt onder meer tegen RacingNews365 hoe hij de overstap heeft beleefd.

"De timing kwam als een verrassing voor me. Hij wil op een bepaald punt in zijn carrière graag in een Ferrari rijden. Ik denk dat de meeste kampioenen op dat punt zijn gekomen of er graag willen zijn, want het is de kracht van de natuur. Het is nog steeds het meest succesvolle team in de Formule 1", zo vertelt Vowles.

"Het is het moeilijkste voor ieder mens ter wereld om een situatie waarin je je comfortabel voelt te verlaten voor waar je dat niet bent. Dat daagt je uit en dwingt je tot het uiterste, maar dat kenmerkt Lewis juist. En het feit dat hij dat doet, ik denk dat het goed is voor de sport. Het zal goed zijn voor Lewis, want hij zal ervan leren dat hij zichzelf uitdaagt. Voor Mercedes is het niet goed op de korte termijn, maar ik denk dat het helemaal goed komt als het op de rijders aankomt en ze zullen sterker terugkomen. Het is uiteindelijk dus een goede zaak", zo sluit hij af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Horner schept duidelijkheid over Newey-clausule in contract Verstappen