Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Voormalig teambaas Schumacher: "Familie moet meer openheid van zaken geven"

Eind dit jaar is het zes jaar geleden dat Michael Schumacher zwaar hoofdletsel opliep tijdens een skivakantie in Frankrijk. Sindsdien hebben we mondjesmaat informatie gekregen over de conditie van de recordkampioen, iets wat zijn voormalig Formule 1-teambaas Nick Fry 'erg jammer' vindt.

Michael Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Nick Fry zwaaide bij Mercedes de scepter toen Michael Schumacher daar na zijn comeback van 2010 tot en met 2012 actief was. In zijn binnenkort te lanceren boek Survive. Drive. Win. geeft de Brit aan dat hij het jammer vindt dat de familie van Schumacher zo weinig loslaat over hoe het werkelijk met de coureur gaat.

"Ik vind het erg jammer dat Corinna (de vrouw van Michael Schumacher, red.) en zijn familie zo weinig loslaten. Er zijn over de hele wereld zoveel fans die meeleven met Michael. Na alles wat hij bereikt heeft in zijn carrière wil men gewoon weten wat zijn medische toestand is."

De laatste week wordt er veel geschreven over dat Michael Schumacher is opgenomen in een ziekenhuis in Parijs voor een zeer specifieke behandeling. Er doen zelfs geruchten de ronde dat een verpleegster zou hebben gezegd dat Schumacher 'bij bewustzijn' zou zijn. De familie heeft zelf echter altijd te kennen gegeven dat informatie die nooit door het kamp-Schumacher zelf verstrekt wordt, af mag worden gedaan als pure speculatie.

Fry kan echter alleen maar hopen dat juist ook dat soort informatie door de familie van de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen wél gedeeld wordt: "Mogelijk zijn er mensen die in een vergelijkbare situatie zitten en die er dus wat aan hebben om informatie uit eerste hand te krijgen."

"Ik denk sowieso dat het geven van informatie, ook als dat slecht nieuws betekent, belangrijk is voor de fans om écht mee te kunnen leven, om écht te kunnen weten hoe het gaat."

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"