Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Sleutel tot succes van Verstappen: "Niets bleef onbesproken"

De voormalige personal trainer van Max Verstappen heeft onthuld hoe 'het team' van de Nederlander achter de schermen werkt. Eén ding is daarbij heel belangrijk.

XPB 1261455 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De voormalige personal trainer van Max Verstappen bij Red Bull, Brad Scanes, heeft onthuld dat de familie van Verstappen ongelofelijk open is, een factor die volgens Scanes een grote rol heeft gespeeld in de recente successen van de Nederlander.

Verstappen is de laatste drie seizoenen wereldkampioen geworden en is ook dit jaar favoriet om een nieuwe wereldtitel aan zijn toch al ongelofelijke palmares toe te voegen. Daarmee kan hij de prestatie van Sebastian Vettel evenaren bij Red Bull. De Duitser werd van 2010 tot en met 2013 vier keer achter elkaar wereldkampioen.

Scanes stond aan de zijde van Verstappen van 2020 tot en met 2023 en maakte zo niet alleen de drie wereldtitels mee, maar natuurlijk ook de ongelofelijke ontknoping van het wereldkampioenschap in 2021. De Engelsman weet dus als geen ander hoe de nu 26-jarige Verstappen en de naaste mensen om hen heen werken. Hij was blij om te zien dat de regerend wereldkampioen, vader Jos en manager Raymond Vermeulen op dezelfde manier in het leven staan en acteren als hij: heel open.

Dit speelde volgens Scanes een belangrijke rol in hoe succesvol Verstappen in de Formule 1 is geworden. Scanes, die na afgelopen seizoen vertrok bij Red Bull, legt uit hoe fouten die werden gemaakt door mensen die dicht bij Verstappen staan, onmiddellijk werden besproken zodat men ook direct weer verder kon.

"Er was gewoon een duidelijk visie", vertelt Scanes in de Sky Sports F1-podcast. "We wilden allemaal hetzelfde te bereiken. We waren er om een wereldkampioenschap te winnen en Max daarbij te begeleiden. Maar ook om er een leuke tijd van te maken. Ze zijn ook een heel open en eerlijke groep en dat paste ook bij de manier waarop ik graag werk."

"Dus als iemand ergens niet blij mee is, blijft dat nooit onbesproken. Je lost het ter plekke op. Als je een fout maakt, kom je binnen en zeg je: 'sorry, maat, ik heb een fout gemaakt.' Je praat het uit als het uitgepraat moet worden, of we zeggen gewoon 'ja, dat is prima' en gaan van daaruit verder. Het blijft niet onopgemerkt dat dat ook een groot deel van zijn succes is."

2021 'Denkspelletjes

Scanes werkte dus ook samen met Verstappen tijdens het seizoen 2021. Een jaar waarin Verstappen zijn eerste wereldtitel pakte. Het seizoen eindigde in Abu Dhabi waar Lewis Hamilton op weg leek naar de wereldtitel, maar na een spectaculaire en controversiële ontknoping was het Verstappen die feest kon vieren. Het was ongetwijfeld een van de spannendste seizoenen in de geschiedenis van de F1, waarin Verstappen en Hamilton op een ongelooflijk hoog niveau met elkaar de strijd aangingen."

"Als iemand werkend in de sport, beschouw ik mezelf als extreem gelukkig om deel uit te maken van dat seizoen", zegt Scanes. "We hebben twee van de beste coureurs nek-aan-nek zien racen, en die kans krijg je niet vaak. Het waren de kleine dingen die ze deden om elkaar te overtreffen. In de cooldown-room na een race, wie heeft het langste tijd nodig om zich gereed te maken. Het zijn die kleine spelletjes die ze met elkaar speelden."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'