Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vraagtekens bij F1-toekomst Stroll, Gasly naar voren geschoven

Volgens voormalig F1-coureur Johnny Herbert moet Lance Stroll snel beter gaan presteren, anders kan hij zijn stoeltje bij Aston Martin weleens verliezen. Ook ziet Herbert de perfecte vervanger al klaarstaan.

Voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert vindt dat de teameigenaar van Aston Martin, Lawrence Stroll, een pittig gesprek moet gaan voeren met zoon Lance, mocht de Canadees niet snel beter gaan presteren. Stroll heeft dit seizoen twee punten gescoord met een finish op de tiende plaats tijdens de GPs van Emilia Romagna en Miami, maar teamgenoot Sebastian Vettel scoort vele malen beter. De viervoudig wereldkampioen werd afgelopen race in Bakoe nog zesde, wat misschien zelfs een vijfde plaats had kunnen zijn als hij geen fout had gemaakt halverwege de race. Ondertussen lukte het Stroll na een crash in de kwalificatie niet om in de punten te rijden, waarna hij uiteindelijk uitviel.

Herbert ziet Gasly als vervanger bij Aston Martin

Herbert denkt dat Pierre Gasly beter het stoeltje van Stroll over kan nemen bij Aston Martin, ook gezien het feit dat de deur van Red Bull voor hem gesloten is nu Sergio Perez een contractverlenging op zak heeft. "Ik denk dat hij daar al had moeten zitten", zegt hij stellig. Zoals eerder werd geopenbaard door RacingNews365 heeft Gasly naar verluidt een clausule in zijn contract staan, waardoor hij eind 2022 al weg kan bij AlphaTauri als er een plekje vrijkomt bij een team dat hoger staat in de constructeursstand van de Formule 1. Op dit moment hoort Aston Martin daar echter niet bij. Toch denkt Herbert dat Gasly een kans maakt. "Ik vind dat hij al moet gaan navragen wat ze precies willen doen. Hij moet alvast laten weten dat hij klaar is voor de overstap", aldus de voormalig F1-coureur. "Ik denk dat coureurs soms dit soort botte beslissingen moeten nemen, als je het zo kan noemen. Maar, gekeken naar zijn carrière, is het het juiste om te doen."

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024