Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Waar gaat het mis bij Piastri? "Dan zakt hij als een pudding in elkaar!"

McLaren is de laatste weken goed op weg, maar Oscar Piastri lijkt soms toch achter te blijven. Waar dat precies door komt is niet helemaal duidelijk en de oplossing lijkt daardoor al helemaal ver weg, maar Tom Coronel en Ruud Dimmers durven wel een gokje te wagen.

Piastri FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren doet het de laatste maanden uitstekend. Ze doen al langere tijd mee in de strijd om de podiumplaatsen en overwinningen en met succes. Lando Norris won de race in Miami en kwam ook in Imola bijzonder dichtbij, terwijl Oscar Piastri in Monaco goed op weg was. Toch is men over de laatstgenoemde coureur nog niet helemaal zeker, want de Australiër valt op cruciale momenten toch wel heel erg ver terug. Ook in Canada werd het gat met teamgenoot Norris in rap tempo groter.

Autocoureur Tom Coronel en Formule 1-kenner Ruud Dimmers merkten tijdens de Grand Prix van Canada dat Piastri nog een hoop moet finetunen om echt tot de top te behoren. In de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 concludeert Coronel dat er één cruciale factor ten grondslag ligt aan het probleem wat Piastri telkens ervaart. "Je ziet gewoon dat hij het tempo in de long runs niet bij kan houden en dat hij zijn banden echt opvreet."

"Norris is daar bijvoorbeeld veel beter in, want hij heeft daar net wat meer gevoel voor. Dat zie je bij al die topcoureurs, dus bij een Norris, Verstappen of Hamilton. Dat soort type rijders kunnen gewoon veel beter met hun banden overweg, maar bij Piastri duurt dat gewoon te lang. Ik had eigenlijk allang verwacht dat hij het nu ook wel door zou hebben, maar iedere keer is het hetzelfde verhaal. Aan het einde van zijn stint zien we hem gewoon als een pudding in elkaar zakken!"

Pijnlijk

Dimmers vond het vooral heel pijnlijk om te zien hoe de McLaren-coureur zomaar voorbij gereden werd in de slotfase van de race in Canada. "Ik vond dat wel heel pijnlijk, want uiteindelijk zie je twee Mercedessen die hem gewoon voorbij rijden terwijl hij vlak daarvoor nog onder de achtervleugel van Norris zat, inclusief DRS. In een paar ronden tijd kakt hij dan gewoon in elkaar en eindigt hij ineens op vijf of zelfs tien seconden achter de winnaar."

"Daar moet het team hem echt mee gaan helpen, want bij McLaren hebben ze genoeg ervaren mensen uit de racerij. Het feit dat hij het nog niet onder controle heeft kan ook wel aan leeftijd of ervaring liggen, maar er zit gewoon geen progressie in. Hij is echt razendsnel, want over één ronde is hij echt bijna gelijk aan Norris. Het eerste deel van zijn stints gaat meestal ook nog wel, maar dan..." 

Coronel is echter bang dat het probleem niet zomaar opgelost kan worden, vooral omdat het volgens de autocoureur verder gaat dan een simpel foutje. "Het kan ook echt wel een kwestie van gevoel of rijstijl zijn, of hoe je met je banden omgaat. Dat lijkt me wel, want hoe je je bochten aanvalt of hoe je je auto over het circuit rond sleurt maakt ect heel erg veel verschil. Dat kan echt heel lastig zijn, maar dat krijg je er ook niet zomaar uit."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership