Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Waarom Audi en Porsche geen gedeeld F1-motorprogramma opzetten

Nu Audi heeft bevestigd in 2026 toe te treden tot de Formule 1 en de geruchten dat Porsche hetzelfde zal doen aanhouden, dringt de vraag of ze een gedeeld motorproject opzetten zich op.

Audi livery
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Audi Sport

Audi heeft de suggestie dat het samen met Porsche een gedeeld Formule 1-motorprogramma opzet verwezen naar het rijk der fabelen. Beide autofabrikanten maken deel uit van de Volkswagen Groep en beiden werden sterk gelinkt aan een overstap naar de Formule 1 als in 2026 de nieuwe motorregels van kracht zullen zijn.

De aftredend Volkswagen CEO Herbert Diess gaf in mei nog aan dat het bestuur van Volkswagen groen licht had gegeven aan beide partijen om toe te treden tot de Formule 1. Maar hoewel Porsche en Audi bepaalde onderdelen delen in de reguliere automobielindustrie zal er geen uitwisseling van goederen plaatsvinden in de Formule 1.

"In dit geval zullen we twee volledig onafhankelijk opererende organisaties hebben", zo bevestigde Audi-CEO Markus Duesmann ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Audi zal het hoofdkwartier in Duitsland hebben, terwijl Porsche, als het toetreedt, opereert vanuit het Verenigd Koninkrijk, volledig onafhankelijk van ons."

Audi sterk gelinkt aan Sauber

Audi gaf aan dat de motor ontwikkeld zal worden in het onderkomen van Audi Sport in Neuburg, onder de leiding van Adam Baker, die in 2021 overkwam van de FIA, waar hij voor drie jaar werkzaam was als Safety Director.

Audi gaf niet prijs met welk team ze samen willen gaan werken, maar de naam van Sauber wordt vaak genoemd, het team dat nu als Alfa Romeo door het leven gaat.

Voordat Duesmann de dagelijkse leiding bij Audi in handen kreeg, was hij van 2007 tot en met 2009 Head of Development bij Sauber toen het nog samenwerkte met een andere grote Duitse autofabrikant, BMW. Met het hoofdkwartier in het Zwitserse Hinwill ligt Sauber op zo'n 400 kilometer afstand het dichtst bij de faciliteiten van Audi in Neuburg.

Hoewel Porsche nog niks officieel bekend heeft gemaakt, wordt het merk in verband gebracht met een samenwerking met Red Bull Racing, hetgeen zou verklaren waarom Porsche van plan is om motoren in Groot-Brittannië - en waarschijnlijk dus in Milton Keynes - te gaan ontwikkelen en bouwen.

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?