Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappens 360 graden spin moeilijker dan je denkt: "Doe je dat niet, lig je uit de race"

Max Verstappen maakte tijdens de Grand Prix van Hongarije een pirouette waar je u tegen zegt. Het zag er heel gemakkelijk uit, maar de analyse van Jolyon Palmer doet anders blijken.

Max Verstappen heeft dit seizoen amper fouten gemaakt, en als hij ze maakt dan weet hij zich bijzonder goed te herstellen. Zo ook tijdens de Grand Prix van Hongarije. De Red Bull-coureur won de race terwijl hij startte vanaf de tiende positie én een spin maakte. In dit artikel gaan we dieper in op de 360-graden spin, want het was een beetje een 'rare spin' volgens F1-analyst en voormalig F1-coureur Jolyon Palmer. "Het lijkt er niet op dat hij er heel veel fout deed. Hij ging langzaam op het gas en ineens verliest hij de achterkant." Palmer gaat het uitstapje van de Nederlander stap voor stap na en laat zien dat er veel meer bij komt kijken dan dat het op TV leek. "Max stuurt volledig tegen om zich te herstellen en maakt vervolgens een pirouette door flink wat gas te geven. Een rare spin, maar Max herstelde geweldig. We zien hem dit soort 360-spins best vaak maken in een race. Hij weet goed waar de auto is en weet de auto altijd zo snel mogelijk weer op de baan te krijgen." Bekijk de pirouette van Verstappen hieronder.

Palmer looft Verstappen

Zelf zou Palmer zoiets dan ook niet kunnen bewerkstelligen geeft hij toe en spreekt daarom vol lof over Verstappen. "Toen ik nog reed dacht ik er meer aan om de koppeling in te drukken zodat de auto niet uitvalt, want dan lig je uit de race. Maar Max leek zich daar geen zorgen om te maken en geeft gewoon gas om als het ware een donut te maken." Palmer merkt op dat, nadat Verstappen de auto weer in de juiste richting kreeg, de anti-stall van de RB18 inkickte. "Je ziet op het stuur dat alle lichten branden en dat betekent in principe dat de anti-stall werd geactiveerd. In Formule 1 betekent dat je nog een kans hebt om de koppeling in te duwen om verder te kunnen gaan." En dat is wat Verstappen na zijn spin dan ook deed. De Nederlander verloor door zijn kleine uitstapje maar één positie aan Charles Leclerc, maar hij kon de Monegask enkele ronde erna opnieuw gemakkelijk inhalen en de overwinning binnenslepen.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez