Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappens 360 graden spin moeilijker dan je denkt: "Doe je dat niet, lig je uit de race"

Max Verstappen maakte tijdens de Grand Prix van Hongarije een pirouette waar je u tegen zegt. Het zag er heel gemakkelijk uit, maar de analyse van Jolyon Palmer doet anders blijken.

MP9 8219
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen heeft dit seizoen amper fouten gemaakt, en als hij ze maakt dan weet hij zich bijzonder goed te herstellen. Zo ook tijdens de Grand Prix van Hongarije. De Red Bull-coureur won de race terwijl hij startte vanaf de tiende positie én een spin maakte.

In dit artikel gaan we dieper in op de 360-graden spin, want het was een beetje een 'rare spin' volgens F1-analyst en voormalig F1-coureur Jolyon Palmer. "Het lijkt er niet op dat hij er heel veel fout deed. Hij ging langzaam op het gas en ineens verliest hij de achterkant."

Palmer gaat het uitstapje van de Nederlander stap voor stap na en laat zien dat er veel meer bij komt kijken dan dat het op TV leek.

"Max stuurt volledig tegen om zich te herstellen en maakt vervolgens een pirouette door flink wat gas te geven. Een rare spin, maar Max herstelde geweldig. We zien hem dit soort 360-spins best vaak maken in een race. Hij weet goed waar de auto is en weet de auto altijd zo snel mogelijk weer op de baan te krijgen."

Bekijk de pirouette van Verstappen hieronder.

Palmer looft Verstappen

Zelf zou Palmer zoiets dan ook niet kunnen bewerkstelligen geeft hij toe en spreekt daarom vol lof over Verstappen. "Toen ik nog reed dacht ik er meer aan om de koppeling in te drukken zodat de auto niet uitvalt, want dan lig je uit de race. Maar Max leek zich daar geen zorgen om te maken en geeft gewoon gas om als het ware een donut te maken."

Palmer merkt op dat, nadat Verstappen de auto weer in de juiste richting kreeg, de anti-stall van de RB18 inkickte.

"Je ziet op het stuur dat alle lichten branden en dat betekent in principe dat de anti-stall werd geactiveerd. In Formule 1 betekent dat je nog een kans hebt om de koppeling in te duwen om verder te kunnen gaan."

En dat is wat Verstappen na zijn spin dan ook deed. De Nederlander verloor door zijn kleine uitstapje maar één positie aan Charles Leclerc, maar hij kon de Monegask enkele ronde erna opnieuw gemakkelijk inhalen en de overwinning binnenslepen.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"