Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Waarom de Grand Prix van Miami een strategische nachtmerrie kan worden

De Grand Prix van Miami wordt een grote uitdaging voor de strategen van de Formule 1-teams. Het nieuwe circuit zorgt voor veel onzekerheid bij de mannen en vrouwen aan de pitmuur.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De Formule 1-teams staan voor een grote uitdaging tijdens de Grand Prix van Miami. Strategische keuzes worden erg lastig. Er is nog veel onzeker over de race op het nieuwe Miami International Autodrome. Naast het feit dat het circuit gloednieuw is, krijgen de teams en coureurs te maken met een tropisch klimaat en extreem hoge temperaturen.

Met de hoge temperaturen en het nieuw aangelegde asfalt kan de bandenslijtage zeer hoog zijn. Hoeveel slijtage er precies zal zijn, is lastig te bepalen. De teams hebben geen representatieve longruns kunnen rijden door rode vlaggen tijdens de vrijdagtrainingen. De bandenkeuze is dus nog niet volledig duidelijk.

Ook volgens Pirelli, de bandenleverancier van de Formule 1, is de strategische keuze lastig te voorspellen. Op papier is een tweestopper de beste strategie, met een start op de mediumband en twee stints op de harde band - of juist op een medium of zachte band. Ook is een éénstopper mogelijk volgens Pirelli, maar wordt het wel op het randje.

De kans dat bovenstaande strategieën niet geheel volgens plan verlopen is groot, want er is een aanzienlijke kans dat de safety car het circuit betreedt na een incident. Het Miami International Circuit is een stratencircuit met de muren vlak langs het asfalt. Een ongeluk zit dus in een klein hoekje, waardoor de teams een situatie met de safety car ongetwijfeld hebben meegenomen in de mogelijkheden voor de strategie.

Ook is er, doordat het een nieuwe locatie is, geen data van de voorgaande jaren. Hierdoor zullen teams mogelijk een alternatieve strategie kiezen. Dit geldt vooral voor de middenveldteams: nu Ferrari en Red Bull de eerste en tweede startrij in handen hebben, kunnen de coureurs daarachter wel eens wat alternatiefs proberen.

"De strategie is niet vanzelfsprekend", liet Pirelli F1-baas Mario Isola weten. "Maar het lijkt er op dat een tweestopper de snelste strategie wordt, met mogelijk het gebruik van alle drie de compounds." Er liggen dus genoeg opties klaar voor de teams, maar niets is zeker in Miami.

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"