Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2021

Waarom de poleposition niet per se een voordeel is voor de GP van Mexico

De zaterdag staat in de Formule 1 in het teken van de kwalificatie en de poleposition als het hoogst haalbare daarin. Maar moet je daar in Mexico wel op in willen zetten? Misschien wel niet.

Mexico start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van Mexico kent nog niet zo'n hele rijke historie, niet in het moderne tijdperk, althans. De Grand Prix prijkt sinds 2015 weer op de Formule 1-kalender, enkel vorig jaar is hij vanwege het coronavirus niet verreden.

Echter, de paar races (vijf stuks) die er verreden zijn, hebben allemaal iets met elkaar gemeen. De polesitter kwam bij de start altijd direct onder druk te staan. Meer dan eens lag de snelste man in de kwalificatie na de eerste bochtencombinatie niet langer meer aan kop.

Zo wist Max Verstappen bijvoorbeeld in twee opeenvolgende seizoenen de polesitter (Sebastian Vettel respectievelijk Daniel Ricciardo in 2017 en 2018) te verschalken vóór het aanremmen van de eerste bocht. In 2016 stond Hamilton nog dusdanig onder de druk dat hij met blokkerende wielen de eerste bocht afsneed.

Bijzondere prijs voor poleposition

Veilig ben je als polesitter dus allerminst. De reden daarvoor is natuurlijk het lange rechte stuk richting de eerste bocht. Het totale rechte stuk van start-finish meet ruim 1,3 kilometer. Genoeg tijd dus om een goede slipstream op te zoeken op weg naar de eerste bocht.

Echter, de polesitter geniet wél een klein voordeel in het feit dat hij aan de schone kant van de baan start. Op het Autodromo Hermanos Rodiguez wordt weinig geracet, waardoor de baan stoffig is, zoals we op vrijdag al hebben kunnen zien. Ingrediënten voor een spannende run down naar de eerste bocht zijn dus volop aanwezig.

Bovendien is er voor deze GP is er een extra reden om in de kwalificatie het gaspedaal toch net iets dieper in te trappen in de jacht op poleposition. De snelste man in de kwalificatie krijgt een zeer fraaie replica van de racehelm van vijfvoudig wereldkampioen Juan Manuel Fangio overhandigd. Toch weer eens wat anders dan dat Pirelli-windtunnelbandje!

Ook interessant:

Video: Alles over het door Verstappen zo geliefde Mexicaanse circuit

World's fastest gamer Rudy van Buren neemt je mee over het Autodromo Hermanos Rodriguez en vertelt je alle geheimen van een van Max Verstappens beste circuits. Check de hotlap hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes