Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Waarom de sterrenstatus van Verstappen voor De Vries een godsgeschenk kan zijn

Nyck de Vries debuteert in 2023 fulltime in de Formule 1. Dat is iets waar de nodige druk bij komt kijken voor iedere nieuwe coureur, maar Misschien heeft De Vries dat geluk dat er nóg een Nederlander in de Formule 1 rijdt en dat vrij succesvol doet.

Verstappen De Vries Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Vanaf de eerste dag na de jaarwisseling mag Nyck de Vries zich AlphaTauri-coureur noemen en als zodanig tevens lid van de Red Bull-racefamilie, dezelfde familie waar landgenoot en goede vriend Max Verstappen deel van uitmaakt.

Sterker nog, Verstappen is het boegbeeld van die familie, net zoals Verstappen het boegbeeld is van de Formule 1 in Nederland en misschien wel het boegbeeld van de Formule 1 in heel de wereld.

En ja, misschien dat dat het risico met zich meeneemt dat De Vries vergeleken wordt met Verstappen, die natuurlijk zijn carrière bij hetzelfde team begon als De Vries nu, maar er kleven ook voordelen aan.

In de luwte

De Vries heeft Verstappen al eens 'zijn grote broer' genoemd. Verstappen hielp De Vries aan zijn zitje en het lijkt erop dat De Vries voor raad en daad bij Verstappen terecht kan. Ondanks dat De Vries enkele jaren ouder is, is Verstappen één van de meest ervaren mannen in de Formule 1. Hij kent het klappen van de zweep.

Maar de sterrenstatus van Verstappen heeft mogelijk nog een bijkomend voordeel voor de Formule 1-nieuweling. Hij kan wat in de luwte opereren, omdat de meeste spotlights toch wel op Verstappen zullen staan; binnen Red Bull, maar ook bij de Nederlandse Formule 1-fans. Het Nederlandse volk staat er toch bekend om dat ze, terecht of onterecht, vrij kritisch kunnen zijn op topsporters.

Als De Vries nu als eerste Nederlander sinds lange tijd de Formule 1 binnen was gekomen, had alles van wat hij deed in Nederland onder een vergrootglas gelegen. Dat zal nu evengoed niet onopgemerkt voorbijgaan, maar met de focus op Verstappen kan een foutje van De Vries hem hier en daar mogelijk makkelijker vergeven worden.

			© XPBimages
	© XPBimages

Verstappen heeft vertrouwen in Nyck

Alle begin is moeilijk, dat zal ook voor De Vries gelden en dat weet ook Verstappen. Die twijfelt er overigens niet aan dat De Vries zijn mannetje zal staan. "Net zoals iedereen zal ook hij in het begin even moeten wennen aan de Formule 1", aldus Verstappen, die in gesprek met Motorsport.com zegt te verwachten dat De Vries zich snel zal aanpassen aan zijn nieuwe auto.

"Hij weet perfect hoe met een raceauto om te gaan en volgens mij voelt hij de auto ook altijd goed aan. Dat is ook wat AlphaTauri nodig heeft na het verlies van Pierre Gasly. Ze hebben weer iemand nodig met ervaring. Iemand die in kan stappen en het team van daaruit in de goede richting kan leiden."

Als Verstappen hem, onbedoeld natuurlijk, wat uit de luwte kan houden en hem met zijn ervaring tegelijkertijd met raad en daad bij kan staan, kan De Vries misschien wel heel veel hebben aan de tweevoudig wereldkampioen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull