Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Hamilton vanwege de teleurstellende Mercedes-prestaties juist langer in F1 wil blijven

Lewis Hamilton laat weten dat hij nog even door wil gaan in de Formule 1 nu Mercedes een grote uitdaging voor de kiezen krijgt.

Voor het eerst in jaren strijden Mercedes en Lewis Hamilton niet mee voor de wereldtitel. Vorig seizoen greep de Brit zijn recordtitel net mis. Na de grote teleurstelling is de 37-jarige coureur alles behalve van plan om te stoppen in de koningsklasse van de autosport. Hamilton laat weten dat de uitdaging waar Mercedes op het moment te maken heeft, hem waarschijnlijk heeft aangemoedigd om langer in de Formule 1 te blijven dan wanneer hij nog steeds wereldtitels zou winnne. "Zeker, want het duurt langer dan één jaar", vertelt hij tegenover RACER . "Ik denk dat als we vorig jaar gewoon hadden gewonnen en dit jaar zouden winnen, je anders in het leven zou staan en je er op een andere manier naar zou kijken." "Ik vind het geweldig dat we nu in een moeilijke fase zitten en dat we ons erdoor moeten ploeteren om op een punt te komen dat het allemaal wat makkelijker gaat. Dus ik zou zeggen dat dat me heeft gemotiveerd om langer in de sport te blijven."

Hamilton: "Ik voel me fit"

Nadat Sebastian Vettel bekend maakte aan het einde van dit seizoen te stoppen, werd aan Hamilton vaak de vraag gesteld wanneer hij van plan is om te stoppen, aangezien de twee coureurs ongeveer deel uitmaken van dezelfde generatie. De Brit laat echter weten zich nog gemotiveerd en fit te voelen. "Ik voel me fit. Ik vind manieren om me fysiek beter te voelen. De mentale uitdaging is iets wat altijd zal blijven, want zo is het nou eenmaal voor ons atleten, omdat we moeten blijven presteren. Maar op dit moment, als ik zie waar ik sta in het leven, ben ik echt dankbaar voor de kans die ik hier heb. Ik geloof graag dat ik hier nog steeds een plek verdien en er is nog veel werk te doen."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten