Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom niet Verstappen maar Russell pole kreeg in Canada

George Russell en Max Verstappen reden precies dezelfde tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Maar waarom ging Russell er toch met poleposition vandoor?

Verstappen FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het laatste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada was ontzettend spannend. George Russell reed in de eerste minuten een ontzettend snelle tijd en stond redelijk ruim aan kop. Toch was daar in de slotfase ineens Max Verstappen die precies dezelfde tijd op de klokken zette, een unicum in de Formule 1. Maar wat is toch de reden dat Verstappen het uiteindelijk met P2 moest doen en Russell poleposition toegewezen kreeg?

Het gaat hier om een aloude regel in de Formule 1. Als de tijden precies even snel zijn, gaat de coureur die hem als eerste noteerde er met de beste positie vandoor. In dit geval reed Russell zijn tijd dus een paar minuten eerder dan Verstappen, met poleposition als gevolg. Eén duizendste was voor Verstappen genoeg geweest om poleposition voor de neus van Russell weg te kapen, maar dat gebeurde dus niet.

Overigens is het niet de eerste keer dat de strijd om poleposition op deze manier beslecht wordt. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Europa in 1997 reden Jacques Villeneuve, Michael Schumacher én Heinz-Harold Frentzen allemaal precies dezelfde tijd. Villeneuve was toen de gelukkige en ging er met poleposition vandoor. Wel is het duidelijk dat Russell en Verstappen de geschiedenisboeken in gaan. Zo vaak komt deze uitkomst niet voor...

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"