Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Waarom Perez door de FIA zwaar werd gestraft voor een 'non issue'

Nee, Sergio Perez verloor er de zege niet door omdat zijn voorsprong ruim genoeg was, maar een tijdstraf van vijf seconden en twee strafpunten op je licentie is geen milde straf. Red Bull noemde het een 'non-issue', dus waarom deze straf?

Perez safety car Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Formule 1 Grand Prix van Singapore moest Sergio Perez zich melden bij de stewards vanwege een 'vergrijp' achter de safety car. In het begin was niet helemaal duidelijk waar het over ging, maar naar later bleek zou hij teveel ruimte hebben gelaten tussen de safety car en hemzelf als leider van de race. Hij mag zelf het tempo bepalen op het moment dat de lichten van de safety car uitgaan - ten teken dat hij binnen gaat komen -, maar Perez liet daarvoor al meer dan de maximaal toegestane tien autolengten.

Perez kreeg een straf van vijf seconden en kreeg twee strafpunten op zijn licentie bijgeschreven. Een vrij forse straf voor een vrij kleine overtreding, maar de wedstrijdleiding had er zo haar redenen voor.

"Auto #11 reed in ronde 36 aan de leiding van de race tijdens de tweede safety car-periode van de race. Hij slaagde er niet in binnen tien autolengten afstand van de safety car te blijven op het moment dat de lampen nog aan waren tussen bocht 13 een 14."

"Dit was ondanks het feit dat de wedstrijdleider Red Bull had gewaarschuwd dat Perez hetzelfde eerder al had gedaan tussen bocht 9 en 10 tijdens de eerste safety car-periode. Red Bull heeft die waarschuwing ook doorgegeven aan Perez."

"We verwijzen dan ook naar document #56, waarin Perez een waarschuwing krijgt voor die eerste overtreding. Maar omdat dit tweede keer was dat hij zich niet aan artikel 55.10 hield, nota bene na een gerichte waarschuwing van de wedstrijdleider, besloten we een tijdstraf van vijf seconden toe te kennen."

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

37 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'