Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Waarom Sainz steeds meer aan het gokken is tijdens Silly Season

Met de aankondiging van Nico Hulkenberg bij het Stake F1 Team blijven er steeds minder opties over voor Carlos Sainz. Hij is aan het gokken met zijn toekomst en zal misschien sneller dan dat hij zelf wil een keuze moeten maken.

Sainz Japan
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton gaat naar Ferrari, Fernando Alonso blijft bij Aston Martin en Nico Hulkenberg verkast per 2025 naar het Stake F1 Team. Dat is er tot nu toe gebeurd in Silly Season. De rijdersmarkt voor het komende seizoen is vroeger dan ooit op gang gekomen door de aankondiging van Hamilton, die de F1-wereld shockeerde met zijn overstap naar de Scuderia.

Carlos Sainz werd daar het grote slachtoffer van en hij is druk op zoek naar een stoeltje voor 2025 in de koningsklasse van de autosport. Als vanzelfsprekend is het zitje bij Mercedes vrijgekomen en het enige andere zitje bij een competitief team voor komend jaar lijkt het stoeltje bij Red Bull te zijn. Al lijken alle seinen op groen te staan voor Sergio Perez om opnieuw bij te tekenen bij de Oostenrijkse renstal.

Ook bij Aston Martin lijkt geen plek meer te zijn voor Sainz met het bijtekenen van Alonso. Of eigenaar Lawrence Stroll moet het bijna onmogelijke gaan doen door zijn eigen zoon te vervangen bij het team. Ook al weten we niks over de contractduur van Lance Stroll, de kans lijkt toch zeer groot te zijn dat hij gewoon blijft bij Aston Martin.

Zelfs bij het Stake F1 Team, dat vanaf 2026 verder gaat als het fabrieksteam van Audi, worden de opties kleiner en kleiner. Het team maakte vrijdag officieel bekend dat ze Hulkenberg hebben vastgelegd voor de komende jaren waardoor ook bij dat team nog maar slechts één zitje vrij is. Daardoor is Sainz steeds meer aan het gokken met zijn toekomst en dat kan zomaar verkeerd uitpakken.

Niemand weet wat de rangorde zal zijn in 2026 met de nieuwe regelgeving en je moet dus maar net geluk hebben dat je voor dat jaar bij een goed team zit. Slaat je team echter een modderfiguur, dan ga je niet het gevecht aan voor de podiumplekken maar moet je misschien blij zijn met een paar puntjes. Dat is ook het dilemma waar Sainz mee te maken heeft.

Audi wil de Spanjaard namelijk maar al te graag vastleggen, al heeft hij nog geen keuze gemaakt over zijn toekomst. Het Duitse merk doet er alles aan om de huidige Ferrari-coureur zo spoedig mogelijk binnen te halen, maar dat betekent op dit moment dat men vooral geduld moet hebben. Het is dus wel duidelijk dat de prioriteit van Audi bij Sainz ligt, zoals RacingNews365 eerder al kon melden.

Sainz spreekt daarentegen ook met Mercedes en hij wacht af wat de keuze van Max Verstappen bij Red Bull gaat worden. Daarom wacht Sainz op zijn kans, maar dat kan ook zomaar verkeerd uitpakken. In een seizoen waarin veel dingen anders lopen dan dat je denkt, kun je misschien maar beter sneller een keuze maken voordat je straks geen zitje hebt.

De manager van Sainz, Carlos Oñoro, liet zich eerder al uit over wanneer we iets kunnen verwachten. "Iedereen kan gewoon met een gerust hart naar bed, in ieder geval tot na de Grand Prix van Miami. Tot die tijd zal er echt geen groot nieuws naar buiten komen, in ieder geval niet vanuit onze kant. We spelen het spelletje nog even verder, dus we gaan het zien."

Van Mercedes-teambaas Toto Wolff weten we dat hij nog niet snel een beslissing gaat nemen, dus daar kan Sainz nog wel op wachten. Maar voordat je het weet zijn de stoeltjes weg en kan de Spanjaard zomaar eens de grote verliezer van Silly Season worden. Hij laat op de baan zien dat hij niet zou misstaan bij een topteam, nu moet hij ervoor zorgen dat hij daar ook volgend seizoen voor rijdt.

Waar denk jij dat Carlos Sainz in 2025 rijdt? Laat het weten in de onderstaande poll!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'