Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Verstappen en Red Bull minder dominant zijn in Bahrein

Max Verstappen leek na de testdagen met twee vingers in de neus de eerste race, verreden op hetzelfde circuit, te gaan winnen. Nog steeds was hij de beste in de kwalificatie, maar hij moest er wel het hele weekend hard voor aan de bak. Helmut Marko weet wel waarom het dit weekend wat minder makkelijk aan komt waaien voor Red Bull.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na de eerste testdag schrok menig concurrent van Max Verstappen 's nachts zwetend wakker. De Nederlander zette iedereen namelijk op een seconde achterstand en werd links en rechts alvast uitgeroepen tot viervoudig kampioen.

Zelf hield Verstappen zich rustig en tijdens het eerste raceweekend werd duidelijk dat het zeker niet vanzelf zal gaan voor Verstappen en Red Bull. Na zijn poleposition op vrijdag, met een voorsprong van 0,2 op Charles Leclerc, legt Helmut Marko in gesprek met de Duitstalige media uit waarom de Nederlander minder dominant is dan een week geleden tijdens de testdagen.

"Het was lastig. Leclerc, zoals verwacht, was sterk", zo begint de Red Bull-adviseur. "Uiteindelijk was de ronde van Verstappen voldoende. Na de test waren we heel optimistisch, maar hier realiseerden we ons tijdens het raceweekend dat de superieure prestaties er niet meer waren."

"Toen kwamen we erachter dat de temperaturen, vooral de baantemperaturen, vijf tot zes graden lager liggen. Die verschillen hebben we niet één op één weten te vertalen naar de prestaties van de banden", legt Marko uit.

Wind

Niet alleen de temperaturen, maar ook de wind speelt een grote rol, vermoedt de Oostenrijker. Red Bull lijkt meer vatbaar te zijn voor de windstoten van moeder natuur.

"Alle teams hebben last van de wind, maar het ene team wat meer dan het andere team. Dat is mogelijk ook een reden waarom we niet meer zo sterk waren in vergelijking met de testdagen, want dit weekend waait het duidelijk veel harder."

Toch wist Verstappen de schade te beperken. "Tijdens de twee trainingsdagen hebben we eraan gewerkt en uiteindelijk kwam de Max-factor ook weer om de hoek kijken. Het is fijn om hier vooraan te starten", zo glundert de 80-jarige oud-coureur.

Racepace beter

Op weg naar de GP van Bahrein maakt Marko zich weinig zorgen. Verstappen heeft de pole en zou in de race relatief gezien nóg sterker moeten zijn dan tijdens de kwalificatie op vrijdag. Achter de Nederlander zal het echter wel spannend worden.

"Op zaterdag zullen de temperaturen vergelijkbaar zijn, maar zal er ook minder wind staan. Dat zal het ook aangenamer maken voor ons in de race. We weten dat onze langere runs nog beter waren in verhouding tot de kwalificatie, dus we kunnen relatief optimistisch zijn over de race."

"In denk dat Ferrari en Mercedes achter ons dicht op elkaar zullen zitten. Alonso is in de race ook zeer sterk. Ik hoop dat wij vooraan rijden, maar voor de plekken twee en drie zal het tussen hen gaan. In de loop van het seizoen zal het vervolgens afhangen van het circuit en de vorm van de dag wie er met ons kan strijden om de zeges."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs