Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Waarom Verstappens nieuwe Red Bull in Amerika wordt gepresenteerd

Het is bijna zover! Het nieuwe Formule 1-seizoen 'begint' deze week met de eerste launches van nieuwe F1-bolides. Red Bull doet dat op vrijdag in New York. Waarom eigenlijk daar helemaal?

Red Bull New York 2012
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Jeff Zelevansky / Red Bull Content Pool
Het is Haas dat op dinsdag 31 januari het spits afbijt in het voorseizoen van de Formule 1. De Amerikaanse formatie zal echter niet haar ware bolide tonen, maar alleen de livery waarmee ze in 2023 zullen rijden. Deze zal naar verwachting heel anders zijn dan vorig jaar, vanwege de komst van de nieuwe hoofd- en titelsponsor Moneygram.

Drie dagen later zien we een echte launch op locatie. We blijven in de Amerikaanse sferen, want in New York wordt het doek van de nieuwe Red Bull RB19 gehaald. Maar waarom gaat Red Bull, een team met haar fabriek in Milton Keynes, Groot-Brittannië, en rijdend onder de Oostenrijkse vlag, nou helemaal naar de andere kant van de Atlantische Oceaan voor de launch?

Amerikaanse sponsor(en)

De laatste jaren is de populariteit van de Formule 1 enorm toegenomen in de Verenigde Staten. Dat heeft Red Bull ook gemerkt in de portemonnee. Zo is Oracle, een groot Amerikaans softwarebedrijf, momenteel de titelsponsor van het Brits-Oostenrijkse Formule 1-team.

Alhoewel het hoofdkantoor van Oracle in Texas staat, scheelt het toch weer wat kilometers voor de private jets, die voor de launch van de RB19 niet de Atlantische Oceaan over hoeven te vliegen. Bovendien kunnen er op deze manier genoeg andere hoge piefen van andere bedrijven aanwezig zijn.

Mooie locatie

En als je dan toch een launch organiseert across the pond, waarom dan niet in the city that never sleeps. De Season Launch van Red Bull vindt plaats in The Big Apple, op een locatie aan de Hudson River, met een prachtig uitzicht over de skyline van de stad. Dat zal heerlijke plaatjes opleveren.

En Red Bull kennende zien we misschien ook een showrun met een andere auto, ergens in de straten van New York. Dat zou namelijk niet de eerste keer zijn dat er een F1-wagen tussen de enorme wolkenkrabbers over straat tussen de gele taxi's scheurt.
			© Chris Tedesco / Red Bull Content Pool
	© Chris Tedesco / Red Bull Content Pool
			© Getty Images / Red Bull Content Pool
	© Getty Images / Red Bull Content Pool
			© Brian Nevins / Red Bull Content Pool
	© Brian Nevins / Red Bull Content Pool

Onthult Red Bull wel de RB19?

Een andere vraag is of Red Bull wel haar echte 2023-bolide gaat laten zien. Het is namelijk een duur grapje om de auto te verschepen naar New York, en bovendien duurt het nog drie weken voordat de testdagen beginnen. Is de auto überhaupt wel af?

Vorig jaar zagen we ook geen echte RB18 bij de launch, die toen zelfs nog een week later plaatsvond, op 9 februari. Waarom zouden ze die nu dan wel tonen? Zien we dit jaar wederom een showmodel van de nieuwe bolide, of komt Red Bull verrassend uit de hoek? Of is er een hele andere onthulling?

Red Bull-Ford

Het heeft er namelijk alle schijn van dat de voornaamste reden van Red Bull om naar de Verenigde Staten af te reizen heeft te maken met de onthulling van een nieuwe samenwerking. Er zijn namelijk sterke geruchten dat het team van teambaas Christian Horner aankomende vrijdag een samenwerking zal onthullen met een autofabrikant voor het nieuwe motortijdperk, dat in 2026 van start gaat.

In dat geval is Ford de voornaamste kandidaat, want zij zijn immers Amerikaans, hebben in het verleden al in verschillende vormen meegedaan aan de Formule 1 en hebben hun interesse in een terugkeer eerder al door laten schemeren. En een partnership met een team als Red Bull is natuurlijk nooit slecht voor je PR.

Is dit waarom Verstappen deze week vanuit Monaco de reis moet maken naar New York? Of is het simpelweg om het doek van zijn gloednieuwe auto af te halen, zodat de nieuwe RB19 met de skyline van New York een mooie achtergrond heeft? Vrijdag weten we meer. Rond 15:00 uur uur Nederlandse tijd begint het evenement en het zal niet lang duren voordat we meer horen en zien over de nieuwe auto en een eventuele nieuwe samenwerking.
			© XPB
	© XPB

Ook interessant:

Coronel hoopt op lastiger seizoen voor Verstappen: "Vorig jaar te makkelijk"

Tom Coronel blikt tezamen met RacingNews365 vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen in 2023. Zo verwacht hij een lastiger jaar voor Max Verstappen, een sterk jaar van Nyck de Vries (mits AlphaTauri mee kan komen) en nog veel meer!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië