Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Wat is het Formule 1 startnummer van Max Verstappen?

Max Verstappen start in 2023 met het startnummer 1 in de Formule 1. Dat mag de Red Bull-coureur omdat hij het voorgaande seizoen wereldkampioen is geworden.

Verstappen helmet 2022 © Verstappen.com

Max Verstappen heeft tot en met het seizoen 2021 altijd het zelfde startnummer gehad in de Formule 1, maar omdat hij in het voorgaande seizoen kampioen was geworden mag hij in 2022 en 2023 met het startnummer 1 rijden.

Startnummer Max Verstappen

Max Verstappen rijdt in ieder geval in het Formule 1-seizoen 2023 met het startnummer 1 op zijn Red Bull Formule 1-bolide. Omdat de Nederlander in 2022 kampioen werd, mocht hij kiezen om met startnummer 1 te rijden. Alleen de kampioen mag dit, de andere coureurs moeten zich aan hun gekozen persoonlijke startnummer houden.

Waarom heeft Verstappen startnummer 1 in F1?

Max Verstappen rijdt in 2023 met het startnummer 1, omdat hij daar voor gekozen heeft. Sinds 2014 mag een Formule 1-kampioen kiezen of hij zijn titel verdedigt terwijl hij met nummer 1 rijdt, of dat hij zijn eigen persoonlijke startnummer behoudt.

Gevraagd waarom Verstappen kiest voor startnummer 1, zei hij het volgende: "Hoe vaak krijg je de kans om met nummer 1 te rijden? Bovendien is het tegelijkertijd goed voor merchandise! Dus dat is ook heel slim", lachte hij hardop.

Waarom is 33 het persoonlijke startnummer van Verstappen?

Toen Verstappen in 2015 toetrad tot de Formule 1, wilde hij graag het startnummer 3 kiezen. Dat is namelijk zijn lievelingsnummer. Daniel Ricciardo had dit startnummer echter al, waardoor de Nederlander besloot voor nummer 33 te kiezen. Bovendien is hij op jeugdfoto's al te zien in een speelgoedwagen met startnummer 33.

Als een Formule 1-coureur in de sport komt, dan mag hij (sinds 2014) een persoonlijk startnummer uitkiezen. Deze blijft aan de coureur verbonden totdat hij drie seizoenen uit de sport is verdwenen. Daarna komt deze vrij en kan een nieuwe coureur deze weer kiezen.

Welke startnummer de andere coureurs hebben, dat is hier terug te lezen.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen