Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan

Wat is het Formule 1 startnummer van Max Verstappen?

Max Verstappen start in 2022 met het startnummer 1 in de Formule 1. Dat mag de Red Bull-coureur omdat hij het voorgaande seizoen wereldkampioen is geworden.

Verstappen helmet 2022 © Verstappen.com

Max Verstappen heeft tot aan het seizoen 2022 altijd het zelfde startnummer gehad in de Formule 1, maar omdat hij in het voorgaande seizoen kampioen is geworden mag hij in 2022 met het startnummer 1 rijden.

Startnummer Max Verstappen

Max Verstappen rijdt in ieder geval in het Formule 1-seizoen 2022 met het startnummer 1 op zijn Red Bull Formule 1-bolide. Omdat de Nederlander in 2021 kampioen werd, mocht hij kiezen om met startnummer 1 te rijden. Alleen de kampioen mag dit, de andere coureurs moeten zich aan hun gekozen persoonlijke startnummer houden.

Waarom heeft Verstappen startnummer 1 in F1?

Max Verstappen rijdt in 2022 met het startnummer 1, omdat hij daar voor gekozen heeft. Sinds 2014 mag een Formule 1-kampioen kiezen of hij zijn titel verdedigt terwijl hij met nummer 1 rijdt, of dat hij zijn eigen persoonlijke startnummer behoudt.

Gevraagd waarom Verstappen in 2022 kiest voor startnummer 1, zei hij het volgende: "Hoe vaak krijg je de kans om met nummer 1 te rijden? Bovendien is het tegelijkertijd goed voor merchandise! Dus dat is ook heel slim", lachte hij hardop.

Waarom is 33 het persoonlijke startnummer van Verstappen?

Toen Verstappen in 2015 toetrad tot de Formule 1, wilde hij graag het startnummer 3 kiezen. Dat is namelijk zijn lievelingsnummer. Daniel Ricciardo had dit startnummer echter al, waardoor de Nederlander besloot voor nummer 33 te kiezen. Bovendien is hij op jeugdfoto's al te zien in een speelgoedwagen met startnummer 33.

Als een Formule 1-coureur in de sport komt, dan mag hij (sinds 2014) een persoonlijk startnummer uitkiezen. Deze blijft aan de coureur verbonden totdat hij drie seizoenen uit de sport is verdwenen. Daarna komt deze vrij en kan een nieuwe coureur deze weer kiezen.

Welke startnummer de andere coureurs hebben, dat is hier terug te lezen.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta