Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen onthult: 'Als ik kampioen word, verander ik van startnummer'

Max Verstappen wil eigenlijk niet op de zaken vooruitlopen, maar erkent wel dat hij volgend jaar met het startnummer 1 zal rijden als hij dit seizoen wereldkampioen wordt.

Sinds 2014, toen coureurs hun eigen, persoonlijke startnummers mochten kiezen, verdween nummer één uit de sport. Alleen de regerend wereldkampioen mocht er mee rijden als hij daar voor koos. Sebastian Vettel deed het nog wel in 2014, na zijn vierde titel in 2013, maar Lewis Hamilton deed het de afgelopen jaren nooit. Hij hield liever vast aan zijn eigen nummer 44. Nico Rosberg ging eind 2016 meteen met pensioen na het veroveren van zijn titel, dus ook hem zagen we niet met nummer 1 rijden. Volgend jaar zien we het startnummer misschien voor het eerst in een lange tijd weer terug.

Verstappen wil graag met nummer 1 rijden

Als Max Verstappen in 2021 wereldkampioen wordt, dan zal hij in 2022 namelijk met startnummer 1 rijden. Dat heeft de Nederlander onthuld voorafgaand aan de Braziliaanse Grand Prix. Gevraagd door RacingNews365 of hij in de toekomst zich het startnummer 1 toe zal eigenen als hij kampioen wordt, is hij resoluut. "Absoluut!" "Hoe vaak krijg je de kans om met nummer 1 te rijden? Bovendien is het tegelijkertijd goed voor merchandise! Dus dat is ook heel slim", lacht hij hardop.

Viaplay
x
Sainz F1-team bevestigt verregaande interesse