Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mark Webber

Webber looft 'niet te stoppen' Verstappen: "Heb dit al heel lang niet meer gezien"

Mark Webber blikt terug op het dominante F1-seizoen van Max Verstappen en kan zich zo niet herinneren wanneer hij voor het laatst een soortgelijk topjaar heeft gezien.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig Formule 1-coureur Mark Webber heeft niet vaak iemand zo hard zien domineren als Max Verstappen deed in 2022. Het seizoen begon nog met een tegenslag voor de Nederlander, maar al snel wisten hij en Red Bull dit om te draaien. Het hoogtepunt was volgens Webber in Spa-Francorchamps, toen Verstappen vanuit de achterhoede een monsterzege pakte.

Webber blikt terug op het eerste jaar van het nieuwe tijdperk in de F1. "De reglementswijzigingen zorgden voor veel verandering, wat er natuurlijk ook voor zorgde dat Mercedes haar doel niet heeft kunnen halen", zo begint hij bij KTM Summer Grill. "Daardoor kreeg Red Bull een grote kans om de controle over te nemen."

"Vanaf het moment dat ze de betrouwbaarheidsproblemen wisten te verhelpen en Max wist wat hij moest doen met de karakteristieken van de auto, kon niemand hem en het team nog stoppen", zo looft de voormalig Red Bull-coureur.

Ongekende race Verstappen in België

Webber wist niet wat hij zag toen Verstappen in België de race won door een prachtige inhaalrace te rijden. "Ik heb dit al heel lang niet meer gezien. Max verscheen in de achteruitkijkspiegels van de concurrenten en zwaaide gewoon terwijl hij er voorbij vloog. Dus ja, hij was daar echt on fire!"

"Ferrari liet soms ook zien dat ze in vorm waren, vooral in de kwalificatie, maar met de performance op zondag konden ze het kampioenschap niet winnen. Ze hebben het geprobeerd, maar Max was te sterk."

Webber begrijpt negeren teamorders Verstappen

Hoewel het F1-seizoen van Verstappen propvol zit met hoogtepunten, is er ook zeker een moment waar de Nederlander en vooral Red Bull niet met een al te grote glimlach op terugkijkt. Dit was in Brazilië, toen Verstappen teamorders negeerde en teamgenoot Sergio Perez niet voorbij liet gaan.

Webber begrijpt het echter wel. "Iedereen neemt beslissingen op dat moment en je kan niet zomaar op de pauzeknop drukken tijdens de race. Het werd uiteindelijk intern afgehandeld na de race, maar weet je, je kan niet altijd goed discussiëren met een coureur die zijn helm op heeft en in de laatste paar ronden van de race zit."

Ook interessant:

Red Bull is niet alleen een heel succesvol Formule 1-team, het is ook een geoliede PR-machine. Keer op keer weet het team van Max Verstappen en Sergio Perez vriend en vijand te verbazen met de vetste stunts met Formule 1-auto's. Hieronder de vijf vetste stunts!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?