Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mark Webber

Webber roept op: "Grijp vooral niet in tussen Hamilton en Verstappen"

Als het aan Mark Webber ligt, mogen de vonken er ieder GP-weekend van af springen als Max Verstappen en Lewis Hamilton het op de baan met elkaar uitvechten. De oud-coureur denkt dat de rivaliteit tussen de twee precies is wat fans willen zien en hoopt dat dit niet van boven kapotgemaakt wordt.

Hamilton Verstappen Silverstone 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na de afgelopen Grand Prix van Groot-Brittannië ligt de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton weer helemaal open. Belangrijker nog, de race op Silverstone zorgde in de eerste paar bochten meteen voor het broodnodige spektakel waar Formule 1-fans zo graag op hopen als zij inschakelen.

Mark Webber denkt echter dat het geen goed idee is als de wedstrijdleiding in gaat grijpen voordat de rivaliteit uit de hand dreigt te lopen. "Dit is geweldig, het is precies wat we willen", tekent Motorsport.com dinsdag op uit zijn mond tijdens een mediasessie.

"Dit was een van de beste eerste ronden sinds lange tijd", meent Webber. "Het zat eraan te komen, ze hadden al een paar geweldige wiel-aan-wielgevechten met elkaar. We wisten allemaal dat dit eraan zat te komen, maar we willen meer!"

Vooruitblikkend op de Grand Prix van Hongarije denkt Webber dat Verstappen en Red Bull op de Hungaroring in het voordeel zijn. Toch vlakt hij Hamilton niet bij voorbaat uit. "Lewis is magisch in Boedapest, hij is echt fenomenaal op dat circuit. Hij heeft veel races gewonnen die hij eigenlijk niet eens kon winnen. Maar hij zal wel weer op zijn best moeten zijn. Verstappen is een gladiator. Dat is precies wat we van hem verwachten."

De oud-Red Bull-coureur verwacht de rest van het seizoen nog meer vonken tussen Verstappen en Hamilton. "Iedere race is belangrijk nu, maar uiteindelijk zal er meer vuurwerk tussen hen ontstaan. Maar daarvoor kijken we ook, de twee beste coureurs die het met elkaar uitvechten."

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

20 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"