© Getty Images/Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Webber snapt niets van tijdstraf Bottas: "Echt belachelijk"

27 aug. 2018 10:30 René Oudman 1 reacties
Voorheen mocht hij zijn kunsten vertonen achter het stuur van een Formule 1-wagen, tegenwoordig verzorgt Mark Webber de analyses voor Channel 4. De Australiër was ook op het circuit Spa-Francorchamps aanwezig en zag een straf uitgedeeld worden waar hij zich totaal niet in kon vinden.

Mercedes-coureur Valtteri Bottas kreeg twee strafpunten op zijn licentie én een tijdstraf van vijf seconden wegens een aanrijding met Sergey Sirotkin. Gevolgen had het niet voor de Fin: hij behield zijn vierde plaats. Bovendien had Bottas nog 'maar' twee strafpunten, waardoor zijn totaal op een te overzien aantal van vier is komen te staan.

Webber vindt het totale onzin dat de wedstrijdleiding, dit weekend ondersteund door rijderssteward Mika Salo, overging tot een straf. "Beide auto's kwamen net de bocht (La Source, red.) uit, Bottas heeft een klein foutje gemaakt. Ik vind het belachelijk om hem daarvoor te straffen", laat de Australiër zijn ongezouten mening blijken op het kanaal waarvoor hij als analist werkzaam is.

Bottas was niet de enige die de Belgische Grand Prix niet ongestraft kon verlaten. Ook Nico Hülkenberg moest zich na afloop van de wedstrijd op Spa-Francorchamps melden bij de stewards, hij kreeg een gridstraf van tien plaatsen en drie licentiepunten aan de broek voor de totale chaos die door hem werd veroorzaakt na het doven van de startlichten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen