Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Webber snapt niets van tijdstraf Bottas: "Echt belachelijk"

Voorheen mocht hij zijn kunsten vertonen achter het stuur van een Formule 1-wagen, tegenwoordig verzorgt Mark Webber de analyses voor Channel 4. De Australiër was ook op het circuit Spa-Francorchamps aanwezig en zag een straf uitgedeeld worden waar hij zich totaal niet in kon vinden.

Mercedes-coureur Valtteri Bottas kreeg twee strafpunten op zijn licentie én een tijdstraf van vijf seconden wegens een aanrijding met Sergey Sirotkin. Gevolgen had het niet voor de Fin: hij behield zijn vierde plaats. Bovendien had Bottas nog 'maar' twee strafpunten, waardoor zijn totaal op een te overzien aantal van vier is komen te staan.

Webber vindt het totale onzin dat de wedstrijdleiding, dit weekend ondersteund door rijderssteward Mika Salo, overging tot een straf. "Beide auto's kwamen net de bocht (La Source, red.) uit, Bottas heeft een klein foutje gemaakt. Ik vind het belachelijk om hem daarvoor te straffen", laat de Australiër zijn ongezouten mening blijken op het kanaal waarvoor hij als analist werkzaam is. Bottas was niet de enige die de Belgische Grand Prix niet ongestraft kon verlaten. Ook Nico Hülkenberg moest zich na afloop van de wedstrijd op Spa-Francorchamps melden bij de stewards, hij kreeg een gridstraf van tien plaatsen en drie licentiepunten aan de broek voor de totale chaos die door hem werd veroorzaakt na het doven van de startlichten.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024