Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Webber snapt niets van tijdstraf Bottas: "Echt belachelijk"

Voorheen mocht hij zijn kunsten vertonen achter het stuur van een Formule 1-wagen, tegenwoordig verzorgt Mark Webber de analyses voor Channel 4. De Australiër was ook op het circuit Spa-Francorchamps aanwezig en zag een straf uitgedeeld worden waar hij zich totaal niet in kon vinden.

Mercedes-coureur Valtteri Bottas kreeg twee strafpunten op zijn licentie én een tijdstraf van vijf seconden wegens een aanrijding met Sergey Sirotkin. Gevolgen had het niet voor de Fin: hij behield zijn vierde plaats. Bovendien had Bottas nog 'maar' twee strafpunten, waardoor zijn totaal op een te overzien aantal van vier is komen te staan.

Webber vindt het totale onzin dat de wedstrijdleiding, dit weekend ondersteund door rijderssteward Mika Salo, overging tot een straf. "Beide auto's kwamen net de bocht (La Source, red.) uit, Bottas heeft een klein foutje gemaakt. Ik vind het belachelijk om hem daarvoor te straffen", laat de Australiër zijn ongezouten mening blijken op het kanaal waarvoor hij als analist werkzaam is.

Bottas was niet de enige die de Belgische Grand Prix niet ongestraft kon verlaten. Ook Nico Hülkenberg moest zich na afloop van de wedstrijd op Spa-Francorchamps melden bij de stewards, hij kreeg een gridstraf van tien plaatsen en drie licentiepunten aan de broek voor de totale chaos die door hem werd veroorzaakt na het doven van de startlichten.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez