Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2024

Weerbericht GP China zorgt voor nog meer hoofdbrekens F1-teams

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 je het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van China 2024. Moeten de coureurs in Shanghai rekening houden met wisselende omstandigheden?

Shanghai International Circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op woensdag had Shanghai nog te maken met flinke regenbuien en ook tijdens het weekend kunnen we regen verwachten. Waar velen nog in het duister tasten over onder andere de staat van het circuit en het sprintformat, komt daar hoogstwaarschijnlijk nog een extra onzekere factor bij: het weer in China.

De eerste en enige vrije training van het weekend lijkt de dans te ontspringen. Deze vindt rond het middaguur plaats (lokale tijd) en zal hoogstwaarschijnlijk droog verlopen. Naarmate de dag vordert, neemt de bewolking boven de miljoenenstad toe en er is dan ook kans op (lichte) regen tijdens de sprint shootout. Verder krijgen de coureurs te maken met een matige zuidoostenwind met een windkracht van vier.

De zaterdag lijkt voorlopig droog te blijven. In de nacht en ochtend is er nog wel kans op een aantal lichte buien, maar richting de middag zal de regen plaats maken voor bewolking en zon. Met zo'n 21 graden en een lichte wind zijn het prima omstandigheden voor de sprintrace en de kwalificatie.

Op de zondag is er dan weer vrij veel bewolking aanwezig rondom het circuit. Op deze dag zal er een regengebied vanuit het zuiden van China richting het noordoosten trekken. Het is nog niet helemaal zeker of deze ook in de buurt komt van het circuit, maar momenteel bedraagt de kans op regen tijdens de race zo'n 40%. Wat al wel zeker lijkt, is dat de zondag iets koeler is dan de rest van het weekend. Met een graad of 18 en een matige wind vanuit het oosten gaan de coureurs de strijd aan op het Shanghai International Circuit.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez