Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

'Wereld Anti-Doping Agentschap onderzoekt 'Russische' livery van Haas'

Op donderdag kwam Haas F1 met een bijzondere livery, waarop de Russische invloeden bij het team duidelijk te zien waren. Aangezien Russische sporters vanwege een schorsing van het CAS echter niet hun vlag mogen vertegenwoordigen, gaat het Wereld Anti-Doping Agentschap nog eens goed kijken naar de livery.

Toen Haas F1 donderdag haar nieuwe livery en nieuwe hoofdsponsor onthulde, werd het meteen overduidelijk dat er Russische invloeden zijn bij het team nu Dmitry Mazepin, vader van kersvers Haas-coureur Nikita Mazepin, heeft geïnvesteerd in het team. Op de nieuwe livery voor 2021 is duidelijk te zien dat de kleuren op de motorkap overeenkomen met de Russische vlag.

Dat is bijzonder te noemen, aangezien het Hof van Arbitrage voor Sport (Court of Abitration for Sport, CAS) afgelopen december heeft geoordeeld dat Russische atleten de komende twee jaar niet onder hun eigen vlag mogen uitkomen. Ook mogen ze geen nationale vlaggen of symbolen op kleding of materiaal te zien mogen zien.

De schorsing was in eerste instantie opgelegd door het Wereld Anti-Doping Agentschap voor vier jaar, maar later in hoger beroep door het CAS teruggebracht naar twee jaar. Deze website wist op donderdag te melden dat de FIA en het CAS geen bezwaren zagen in de livery, maar het WADA heeft deze website vrijdag gemeld dat het toch de situatie onder de loep gaat nemen.

Volgens Haas-teambaas Steiner zijn er absoluut geen regels omzeild, zo vertelt hij tegen onder meer RacingNews365. "We hebben geen regels omzeild. We kunnen de Russische vlag niet gebruiken, maar we kunnen wel gewoon kleuren gebruiken op de auto. Het gaat bovendien om de atleet die niet de vlag mag laten zien en niet het team. Het team is ten slotte Amerikaans."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1