Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wel of geen wereldkampioen: om deze reden vindt Verstappen dit seizoen geweldig

Max Verstappen geniet van het gevecht met Lewis Hamilton en geeft eerlijk toe dat hij de races vorig jaar een beetje 'saai' vond.

Het 2021 Formule 1-seizoen is bloedstollend spannend. Met nog twee races gaat Max Verstappen aan de leiding van het kampioenschap met een voorsprong van acht punten op Lewis Hamilton. "Het is een goed seizoen geweest", aldus Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365 . De Nederlander zegt te genieten van het feit dat hij mag vechten voor de overwinning. De voorgaande jaren reed de Red Bull-coureur een beetje achter de dominante Mercedes-coureurs aan en dat vond hij een stuk minder spannend. "Weet je, er zijn soms races geweest, voornamelijk vorig jaar, waar ik op plek drie in niemandsland reed. Ik wist dat er niet veel te winnen of te verliezen viel. Dan wordt de race uiteraard een beetje saai", geeft de Nederlander toe.

Meerdere teams vechten voor F1-titel

Die races staan in schril contrast met de kampioenschapsstrijd van dit jaar. Zowel Hamilton als Verstappen moet vaak het onderste uit de kan halen. "In de meeste van de races ben je nu echt de hele race vol gas aan het pushen. Dat is iets wat niet vaak gebeurt." "Je staat constant onder druk of je bent degene die aanvalt, en dat is gewoon geweldig. Het is leuk om ten minste twee teams te hebben die strijden voor de overwinning", aldus de Red Bull-coureur, die hoopt dat met de nieuwe regels vanaf 2022 meer teams kunnen strijden voor het kampioenschap.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst