Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Wel of geen wereldkampioen: om deze reden vindt Verstappen dit seizoen geweldig

Max Verstappen geniet van het gevecht met Lewis Hamilton en geeft eerlijk toe dat hij de races vorig jaar een beetje 'saai' vond.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het 2021 Formule 1-seizoen is bloedstollend spannend. Met nog twee races gaat Max Verstappen aan de leiding van het kampioenschap met een voorsprong van acht punten op Lewis Hamilton. "Het is een goed seizoen geweest", aldus Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365.

De Nederlander zegt te genieten van het feit dat hij mag vechten voor de overwinning. De voorgaande jaren reed de Red Bull-coureur een beetje achter de dominante Mercedes-coureurs aan en dat vond hij een stuk minder spannend.

"Weet je, er zijn soms races geweest, voornamelijk vorig jaar, waar ik op plek drie in niemandsland reed. Ik wist dat er niet veel te winnen of te verliezen viel. Dan wordt de race uiteraard een beetje saai", geeft de Nederlander toe.

Meerdere teams vechten voor F1-titel

Die races staan in schril contrast met de kampioenschapsstrijd van dit jaar. Zowel Hamilton als Verstappen moet vaak het onderste uit de kan halen. "In de meeste van de races ben je nu echt de hele race vol gas aan het pushen. Dat is iets wat niet vaak gebeurt."

"Je staat constant onder druk of je bent degene die aanvalt, en dat is gewoon geweldig. Het is leuk om ten minste twee teams te hebben die strijden voor de overwinning", aldus de Red Bull-coureur, die hoopt dat met de nieuwe regels vanaf 2022 meer teams kunnen strijden voor het kampioenschap.

Poll

Wie wordt er vijfde bij de constructeurs?

keer gestemd

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Qatar 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Qatar, direct vanaf het Losail International Circuit.

4 reacties

x
Interview teammanager Verstappen "Zinloos voor Verstappen om dan een hele nacht door te rijden"