Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Wie vervangt Norris bij mogelijke schorsing? "Hij is onze eerste keuze"

Lando Norris moet tot 15 november behoorlijk op zijn passen tellen in de Formule 1. Hij staat op acht strafpunten, bij twaalf strafpunten volgt een schorsing. Maar wie trommelt McLaren dan op? Teambaas Andreas Seidl spreekt een duidelijke voorkeur uit.

Norris Ricciardo Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Lando Norris kreeg tijdens de Grand Prix van Oostenrijk vijf seconden straf voor het van de baan dwingen van Sergio Perez. Daarbovenop kreeg hij twee strafpunten op zijn licentie. Op dat moment had hij er tien, maar een paar dagen later vervielen er weer twee, omdat punten een jaar na een vergrijp vervallen.

De volgende punten vervallen op 15 november, maar in de tussentijd worden er nog elf Grands Prix verreden. Met acht punten zit hij dus in gevarenzone, iets dat ook McLaren-teambaas Andreas Seidl in gesprek met het Duitse RTL onderkent: "Geruststellend is het niet, nee."

De vraag 'wat als?' dringt zich op en natuurlijk moeten de Duitse journalisten vragen of Nico Hulkenberg bij een mogelijke schorsing van Norris in beeld komt. Seidl echter sluit niemand uit, maar er is wel een eerste keuze: "We hebben een overeenkomst met Mercedes voor wat betreft de reservecoureurs."

"De eerste keuze is in dat geval Stoffel Vandoorne. Hij kent het team goed omdat hij al races voor dit team heeft gereden. Over alle andere opties moeten we nadenken als het echt zo ver zou komen."

Ook interessant:

Zoveel kost het om een Formule 1-coureur te worden

Autosport is duur, heel duur! En dat begint al in de karting. Hoeveel kost het jonge talenten om de weg omhoog te beklimmen richting de Formule 1?

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in