Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Williams: "Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats"

In de kantlijn van de Italiaanse Grand Prix vierde Williams feest. Het team finishte met beide rijders in de top tien. Een unicum in een jaar waarin Williams verder niets klaar weet te spelen.

Natuurlijk had Williams de hulp nodig van Renault nodig om na de diskwalificatie van Romain Grosjean met twee auto's in de top tien op te worden genomen, maar de punten tellen daarom niet minder.

Lance Stroll kende sowieso een goed weekend. De negende plaats volgde op een dijk van een kwalificatie, waarin hij zowaar wist door te dringen tot Q3. De jubelstemming na afloop van de race is dan ook zeer te begrijpen:

"Het zou een understatement zijn om te zeggen dat ik me goed voel. Ik had natuurlijk wel gehoopt punten te scoren, maar had er nooit echt op gerekend. We konden het tempo van Carlos Sainz goed volgen, dus ik ben erg blij met wat we dit weekend hebben laten zien."

"We zijn in de kwalificatie echt boven onszelf uitgestegen. Alles pakte dit weekend gewoon goed uit en iedereen had daar wel een aandeel in. Natuurlijkpastte dit circuit gewoon heel goed bij onze auto, maar ik kijk ook vol goede moed uit naar de GP van Singapore."

Teamgenoot Sergey Sirotkin liet na afloop in het persbericht van Williams weten teleurgesteld te zijn dat hij met P11 de punten misliep, maar liet er op twitter positievere geluiden op volgen toen duidelijk werd Romain Grosjean gediskwalificeerd was:

"Ik ben zo blij met mijn eerste punten. Ik wil iedereen bedanken voor de felicitaties. We blijven als team natuurlijk hard werken om ook in de toekomst dergelijke mooie resultaten te blijven boeken."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez