© Williams

Nieuwsoverzicht

Williams: "Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats"

03 sep. 2018 16:10 Jan van der Burgt 0 reacties
In de kantlijn van de Italiaanse Grand Prix vierde Williams feest. Het team finishte met beide rijders in de top tien. Een unicum in een jaar waarin Williams verder niets klaar weet te spelen.

Natuurlijk had Williams de hulp nodig van Renault nodig om na de diskwalificatie van Romain Grosjean met twee auto's in de top tien op te worden genomen, maar de punten tellen daarom niet minder.

Lance Stroll kende sowieso een goed weekend. De negende plaats volgde op een dijk van een kwalificatie, waarin hij zowaar wist door te dringen tot Q3. De jubelstemming na afloop van de race is dan ook zeer te begrijpen:

"Het zou een understatement zijn om te zeggen dat ik me goed voel. Ik had natuurlijk wel gehoopt punten te scoren, maar had er nooit echt op gerekend. We konden het tempo van Carlos Sainz goed volgen, dus ik ben erg blij met wat we dit weekend hebben laten zien."

"We zijn in de kwalificatie echt boven onszelf uitgestegen. Alles pakte dit weekend gewoon goed uit en iedereen had daar wel een aandeel in. Natuurlijkpastte dit circuit gewoon heel goed bij onze auto, maar ik kijk ook vol goede moed uit naar de GP van Singapore."

Teamgenoot Sergey Sirotkin liet na afloop in het persbericht van Williams weten teleurgesteld te zijn dat hij met P11 de punten misliep, maar liet er op twitter positievere geluiden op volgen toen duidelijk werd Romain Grosjean gediskwalificeerd was:

"Ik ben zo blij met mijn eerste punten. Ik wil iedereen bedanken voor de felicitaties. We blijven als team natuurlijk hard werken om ook in de toekomst dergelijke mooie resultaten te blijven boeken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen