Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Williams: "Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats"

In de kantlijn van de Italiaanse Grand Prix vierde Williams feest. Het team finishte met beide rijders in de top tien. Een unicum in een jaar waarin Williams verder niets klaar weet te spelen.

Natuurlijk had Williams de hulp nodig van Renault nodig om na de diskwalificatie van Romain Grosjean met twee auto's in de top tien op te worden genomen, maar de punten tellen daarom niet minder.

Lance Stroll kende sowieso een goed weekend. De negende plaats volgde op een dijk van een kwalificatie, waarin hij zowaar wist door te dringen tot Q3. De jubelstemming na afloop van de race is dan ook zeer te begrijpen:

"Het zou een understatement zijn om te zeggen dat ik me goed voel. Ik had natuurlijk wel gehoopt punten te scoren, maar had er nooit echt op gerekend. We konden het tempo van Carlos Sainz goed volgen, dus ik ben erg blij met wat we dit weekend hebben laten zien."

"We zijn in de kwalificatie echt boven onszelf uitgestegen. Alles pakte dit weekend gewoon goed uit en iedereen had daar wel een aandeel in. Natuurlijkpastte dit circuit gewoon heel goed bij onze auto, maar ik kijk ook vol goede moed uit naar de GP van Singapore."

Teamgenoot Sergey Sirotkin liet na afloop in het persbericht van Williams weten teleurgesteld te zijn dat hij met P11 de punten misliep, maar liet er op twitter positievere geluiden op volgen toen duidelijk werd Romain Grosjean gediskwalificeerd was:

"Ik ben zo blij met mijn eerste punten. Ik wil iedereen bedanken voor de felicitaties. We blijven als team natuurlijk hard werken om ook in de toekomst dergelijke mooie resultaten te blijven boeken."

Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto