Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams blikt terug op vervlogen tijden met spraakmakende kleurstelling

Williams rijdt tijdens de GP's van Mexico en Brazilië in een andere kleurstelling rond dan normaal. Het team komt met een deels gele bolide, als knipoog naar de jaren dat het team uit Grove kampioenschapswinnende auto's bouwde.

Williams special livery Mexico Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams F1

De auto's van Alex Albon en Franco Colapinto zien er de komende twee races iets anders uit dan normaal. De gele kleur van partner Mercado Libre zal op de motorkap van de FW46 te zien zijn, als knipoog naar de kampioenschapwinnende auto's van het team. De kleur zal ook worden verwerkt in de racepakken van Albon en Colapinto.

Mercado Libre, dat is opgericht in Argentinië, sloot zich in augustus aan bij Williams als officiële partner na de promotie van Colapinto naar de Formule 1. Het bedrijf is een digitale betaalgigant, met meer dan honderd miljoen gebruikers in achttien Latijns-Amerikaanse landen. De speciale livery moet de gedeelde passie tussen de twee partijen voor snelheid en innovatie laten zien.

Zodoende keert er voor het eerst sinds 31 jaar de kleur geel terug op een auto van Williams. Geel verscheen voor het eerst op de FW08C in 1983 en was tot eind 1993 altijd aanwezig in gedenkwaardige kleuren met verschillende partners. Daarbij won Williams 55 races, 3 constructeurskampioenschappen en 3 rijderstitels. Daar zat ook de derde en laatste titel van Nelson Piquet bij in 1987, toen hij met de FW11B reed.

Bekijk hier de onthulling van de speciale livery!

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Jordan ziet rol Verstappen in vernietigende voorspelling over Norris